De naam is Bond…. Studentenbond.

Geplaatst op:

Vacaturejagers opgelet! De Groninger Studentenbond zoekt een nieuw bestuur. Wat het werk van de GSB inhoudt, dat vroegen we aan Christiaan Brinkhuis (voorzitter).

46 jaar jong

De Groninger studentenbond werd bijna 46 jaar geleden opgericht. Het clubblad ‘Nait Soezen’ herinnert aan de roemruchte periode waarin activistische studenten in Stad zich onder één noemer verenigden.

Een tastbaar bewijs van een roemrucht verleden. “De reden dat de GSB werd opgericht, was om studenten te informeren over de toenmalige bezuinigingen van de regering“, vertelt huidig voorzitter Christiaan Brinkhuis ons in het hoofdkwartier in de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Tegenwoordig is het speelveld van de GSB veel breder. De bond praat mee met de belangrijkste stakeholders in de stad: gesprekken over alles wat studenten bezighoudt.

Christiaan: “Dat kan gaan over het onderwijs waarvoor je hier bent gekomen. Maar ook huisvesting, openbaar vervoer en studiefinanciering.” Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken: als het studenten aangaat dan is het interessant voor de GSB.

Een nieuw bestuur

Studenten komen en gaan, want afgestudeerden maken jaarlijks plaats voor een nieuwe generatie sjaars. En dus rouleert het bestuur van de GSB om de zoveel tijd. Daarom zoekt men een nieuw bestuur, waarvoor een vacature is uitgezet met komende zaterdag als deadline.

Een functie bij de GSB heeft veel voordelen, zo merkte Christiaan zelf ook. “Het is gewoon een fantastisch mooie aanvulling op je cv en je bouwt er een gigantisch groot netwerk mee op.”