Gratis openluchtbioscoop met La La Land, Frozen en Star Wars

Geplaatst op:
Gratis openluchtbioscoop met La La Land, Frozen en Star Wars

Platform de Wijert bestaat één jaar en geeft een kado aan de buurt: een gratis openluchtbioscoop op het in het hart van de wijk.

De openluchtbioscoop wordt op zaterdag 22 juli georganiseerd op het Hendrik de Vriesplantsoen bij het winkelcentrum.

Wij vinden dat de wijk zo’n kado verdient“, vertelt voorzitter Dennis Broekema van Platform de Wijert. In de wijk zijn geen grote evenementen, dus vond het platform het hoog tijd dat er iets werd georganiseerd.

De Wijert is een relatief arme wijk, waar niet iedereen de kans krijgt om naar de bioscoop te gaan“, vertelt Dennis. “Dus dan is dit de kans om toch met het hele gezin een leuke film te zien.”

Dennis Broekema van Platform de Wijert

Lekker breed programma

Op het programma staan Frozen, La La Land en Star Wars – The Force Awakens. Lekker breed dus. “Want het is belangrijk dat kinderen, gezinnen én volwassenen iets te zien hebben.”

Frozen en La La Land zijn beiden in het Nederlands en zorgen voor vermaak voor respectievelijk kleuters en gezinnen. De dag wordt afgesloten met The Force Awakens. Dennis (zelf een reusachtig Star Wars-fan) is trots op de keuze voor de afsluitende film. “Ja, daar speelt wel enige persoonlijke voorkeur mee, haha.”

Dennis kijkt alvast uit naar de vertoningen. “De dag is voor mij geslaagd als er een heleboel mensen komen. Een bomvol park vol mensen die gezellig samen een film kijken.”

Platform De Wijert een jaar later

De bewonersorganisatie Platform de Wijert werd een jaar geleden opgericht. Inmiddels kijkt het bestuur kijkt terug op twaalf succesvolle maanden. Evenementen zoals Lentekriebels en de Burendag werden druk bezocht, een teken dat de wijk de handen ineen slaat.

Dennis: “Het gaat al vanaf de oprichting heel erg goed. Samen met de bewoners en de gemeente tillen we de wijk naar een hoger plan.”

Plannen genoeg. De wijkorganisatie kocht onlangs een bakfiets, die iedereen in de wijk kan gebruiken voor wijkactiviteiten. Achter de schermen wordt gewerkt aan een digitaal prikbord voor bewoners die elkaar willen helpen. “Eigenlijk net als het prikbord in de supermarkt, maar dan digitaal.”

De openluchtbioscoop staat op zaterdag 22 juli op het Hendrik de Vriesplantsoen en is gratis toegankelijk, ook voor mensen buiten de wijk. De organisatie raadt aan om zelf een stoel/kleedje en drinken mee te nemen. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de innovatiewerkplaats aan de Schendelstraat.