Feelgood-nieuws: Studenten Hanze organiseren kerstfeest voor eenzame ouderen

Geplaatst op:
Feelgood-nieuws: Studenten Hanze organiseren kerstfeest voor eenzame ouderen

Studenten van de Hanzehogeschool laten tweehonderd ouderen vandaag een onvergetelijk kerstfeest beleven.

Het begon als een studieopdracht voor studenten Commerciële Economie. Hun missie? Organiseer een evenement, waarmee iets wordt teruggedaan voor de samenleving. En zo gebeurde het.

De studenten besloten hun commerciële vaardigheden in te zetten om het benodigde geld in te zamelen via sponsoring en crowdfunding. Dat lukte en daarmee was de belangrijkste stap genomen om te komen tot een kerstfeest voor ouderen en hun begeleiders.

Nostalgische stadsbussen

De kerstviering wordt vandaag gehouden onder de noemer Hanze Muziek Event, waarbij tweehonderd ouderen met nostalgische stadsbussen worden opgehaald. Met hapjes, drankjes, kerstmuziek en een optreden van Lucas en Gea worden de ouderen in kerstsferen gebracht.

Want aandacht voor ouderen is hard nodig, vinden de studenten. “Zeker vijfhonderdduizend ouderen in Nederland voelen zich zeer eenzaam“, vertelt de organisatie. “Een groot gedeelte van deze groep komt niet meer buiten, deels omdat ze slecht ter been zijn, maar ook omdat familie en vrienden niet of nauwelijks meer op bezoek komen.”