Feelgood-filmpje van studenten die voetballen met kinderen

Geplaatst op:

Elk jaar organiseert de Studentendesk van het Rode Kruis een voetbalmiddag voor kinderen van de W.A. van Lieflandschool.

Het recept is even simpel als doeltreffend. Studenten van voetbalclub Forward krijgen een middag lang kinderen van de Van Lieflandschool over de vloer (eigenlijk het veld).

Onder toeziend oog van de studenten spelen de kinderen wedstrijden tegen elkaar, waarbij de winnaar het aan het einde van de middag mag opnemen tegen het team van Forward. Het doel is om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Afgaand op de speelvreugde van de leerlingen, durven wij wel stellen dat dit is gelukt.

Enthousiaste organisatie

Heleen Jansen is van de Studentendesk en is enthousiast over het verloop van de dag. “De dag was een groot succes!“, vertelt ze na afloop tevreden. “We kijken terug op een sportieve en gezellige dag. De kinderen gingen met een lach op hun gezicht naar huis.” Oftewel: missie geslaagd. “Dat is waar wij het voor doen.

Van tien tot half twee werd er enthousiast gevoetbald. Tussen de wedstrijden door viel er bovendien genoeg te beleven, zoals een moppenwedstrijd en een Eerste Hulp Bij Sportevenementen-spel. Heleen: “Op deze manier was de dag niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam.”

Meer zien? Swipe dan even terug naar boven voor het filmpje.