Extra inzameling grofvuil tegen vreugdevuren rondom Oud en Nieuw

Geplaatst op:
Extra inzameling grofvuil tegen vreugdevuren rondom Oud en Nieuw

Extra afvalinzamelingen moeten vreugdevuren tijdens de jaarwisseling voorkomen.

Op sommige plekken in de stad waren ze op 2 januari nog te zien: de smeulende asresten van aangestoken bulten met hout, huisvuil en meubels. Om overlast te voorkomen worden dit jaar op aangewezen plekken containers geplaatst voor grofvuil.

Paar straten per wijk

Het gaat om kleine milieustraten, voor een paar straten in een wijk, voorafgaand aan de jaarwisseling“, ligt Kirsten Noyons van de gemeente Groningen toe. “Voor die straten worden er een paar containers geplaatst waar mensen hun grofvuil kwijt kunnen, of eventueel ook witgoed of ijzer.”

De extra inzameling van grofvuil wordt gehouden op plekken waar in de afgelopen jaren overlast van brandbulten waren, aldus de gemeentewoordvoering. “Dat gebeurt op verzoek van de overleggen in de stadsdelen voorafgaand aan Oud en Nieuw.”

In totaal vinden er zeven straatacties plaats, in de wijken Paddepoel, Vinkhuizen, Beijum en Lewenborg. De bewoners van de omliggende straten worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

 

Kleinere variant

De straatacties zijn een kleinere variant op de Milieustraat, die bewoners voor hun straat kunnen aanvragen. De Milieustraat is een aanvulling op de bestaande manieren om van grofvuil af te komen, waaronder de afvalbrengstations of (betaalde) afhalingen aan huis.

Het aanvragen van een grote Milieustraat kan online. Goed nieuws, vanaf 2020 is er weer plek.

Milieustraat Groningen: buren ruimen samen hun volle zolders op

Een eerdere milieustraat in De Wijert. Foto: Dennis Broekema