Deze studenten hebben toffe plannen

Geplaatst op:
Deze studenten hebben toffe plannen

Het nieuwe studiejaar is begonnen en voor een heleboel studenten betekent dat: terug in de boeken. Voor de Studentendesk van het Rode Kruis is dat ook zo, maar voor hun is er meer: nieuwe gezichten in het bestuur en een heleboel toffe plannen.

Bij het Rode Kruis denk je al snel aan hulpverleners in verre oorden. Bij de Studentendesk van het Rode Kruis blijven ze wat dichter bij huis, namelijk in Groningen. De organisatie kijkt naar de regio en zoekt daar naar doelgroepen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ouderen, kinderen, vluchtelingen. Hun missie: deze doelgroepen een onvergetelijke dag bezorgen.

IMG_2646

Geslaagde collecte, goede start

We spreken met Chantal Jongen (22, studente geneeskunde en secretaris bij de Studentendesk). Ze is in een hele goede bui. Logisch, want ze weet inmiddels de uitslag van de collecte die de Studentendesk afgelopen maandag deed samen met de studentenvereniging Gyas. “We hebben bijna € 500 opgehaald.” Niet gek, zeker niet als je bedenkt dat het voor 25 personen maar anderhalf uur werk was. “Groningers reageren heel positief op het zien van de collectebus. Ze zien ons logo en hebben dan al gelijk het geld in de aanslag. Geweldig!“.

Een nieuw studiejaar betekent een nieuwe gezichten in het bestuur van de Studentendesk. Chantal zit zelf sinds 2015 in het bestuur, maar voor de huidige samenstelling was dit de eerste grote gezamenlijke collecte. “Het bestuur wisselt elk half jaar, dus we moeten nog een beetje aftasten hoe het werkt. Maar het begin is er.” Hierbij hoort ook de spontane samenwerking met studentenvereniging Gyas. Aardige lui, zo blijkt. “Vorig jaar deden we de collecte met Vindicat, maar dat paste niet in de planning. Gyas bood gelijk aan om te helpen.”

gezocht

Kijk, dit gaan deze studenten de komende tijd allemaal doen

Een collecte hou je niet voor niks. Want wat gaat de Studentendesk doen? Ze hebben een volle planning. De highlights.

  • Belbus voor vluchtelingen: Met een bus bezoeken de studenten drie asielzoekerscentra in de provincie. In deze belbus mogen de vluchtelingen 3 minuten gratis bellen zodat ze het thuisfront kunnen vertellen hoe het er hier voorstaat
  • Voorlezen bij Visio: Revalidatiecentrum Visio helpt kinderen die heel slecht of helemaal niet kunnen zien. Studenten gaan elke week de kinderen een uurtje voorlezen
  • Sinterklaas bestaat: De studenten zetten zich in voor de voedselbank
  • Ouderen helpen: Studenten worden gekoppeld aan eenzame ouderen om een uur te gaan wandelen
  • Serious Request: Geld inzamelen tegen longontsteking, een aandoening die iedere 35 seconden een kinderleven eist.

En dat zijn dan de grote projecten, want er staan nog veel meer kleinere tripjes op de planning. “Een dagje dierentuin met kinderen, een middagje weg met ouderen. Telkens een leuke dag voor een doelgroep die het wat minder heeft dan de rest.”

rolstoel