De Wijk De Wereld verenigt Beijumbewoners in de Stadsschouwburg

Geplaatst op:
De Wijk De Wereld verenigt Beijumbewoners in de Stadsschouwburg

De Wijk De Wereld gaat zijn derde editie in.

Na twee eerdere succesvolle edities in Selwerd/Paddepoel en Korrewegwijk/De Hoogte, richt het buurtproject De Wijk De Wereld de blik nu op het oosten van de stad: Beijum.

Inmiddels zijn de voorbereidingen begonnen voor een muzikale avond in juni, waarbij buurtbewoners de bühne van de Stadsschouwburg betreden.

Morgen (woensdag) is de kickoff in wijkcentrum het Trefpunt, waarbij geïnteresseerden te horen krijgen wat de plannen zijn.

Jaarlijks terugkerend initiatief

De Wijk De Wereld is een jaarlijks terugkerend initiatief, waarbij professionele theatermakers, choreografen en muzikanten een wijk in Groningen (letterlijk) in beweging krijgen.

Repetities leiden tot voorstellingen: meerdere daarvan in de wijk, en de apotheose in de Stadsschouwburg. Die laatste wordt maar liefst een week lang overgenomen door de wijkbewoners, met als doel om de ervaringen en de verhalen te delen met de rest van de stad.

De Wijk De Wereld is een samenwerkingsproject van Stichting De Wijk De Wereld en SPOT Groningen. Meer lezen? Kijk dan even op www.dewijkdewereld.nl.

Lees ook:  Goede vraag: wat is de oudste straat van Groningen?