Netwerkclub helpt ‘eenzame’ ondernemers Korrewegwijk Groningen

Geplaatst op:
Netwerkclub helpt ‘eenzame’ ondernemers Korrewegwijk Groningen

De Korrewegwijk telt duizend zelfstandige ondernemers. Daaronder een hoop eenmansbedrijven, vaak gerund vanaf zolderkamers en thuiswerkplekken. En bijna niemand die elkaar kent. De Blije Business is opgericht om een einde te maken aan de anonimiteit.

Ik stond een keer op een netwerkborrel te praten met een man die websites maakte. Toen bleek dat dus gewoon mijn buurman te zijn“, vertelt onderneemster Marjolein Oosterheerd uit de Korrewegwijk.

Met haar initiatief De Blije Business wil ze nu een einde maken aan de anonimiteit in de buurt en eenzame ondernemers vaker met elkaar in contact brengen. “Ondernemers zijn namelijk ook gewoon buurtbewoners. Als die elkaar vaker ontmoeten, dan versterken ze de buurt en elkaar.”

blije-business-3

Zolderkamerondernemers in het Floreshuis

Het kloppend hart van de laptopwerkers in Korrewegwijk is het pas geopende Floreshuis. Hier komen dagelijks mensen om te flexwerken, koffie te drinken of om gewoon even het huis uit te zijn. En dus heeft het Floreshuis een grote aantrekkingskracht op de zolderkamerondernemers van de Korrewegwijk. Het is hier waar de Blije Business haar activiteiten ontplooit. Elke eerste vrijdag van de maand een netwerklunch voor ondernemers en maandelijks een workshop met aansluitende netwerkborrel.

Want om elkaar beter te leren kennen, moet je elkaar eerst offline te ontmoeten. “Als ondernemers elkaar fysiek ontmoeten, leren we elkaar beter kennen en versterken we elkaar“, vertelt Marjolein. En dat allemaal vanuit de gedachte om de buurt te verbeteren vanuit een sterkte, niet vanuit een zwakte. “Participeren is immers de kracht van ondernemers.”

Het Floreshuis in Groningen van buiten

Blije Buurtbus door netwerkclub in Groningen

Het samenbrengen van ondernemers is nog maar de eerste stap van het masterplan van de Blije Business. Zodra er genoeg ondernemers zijn aangehaakt, wil de Blije Business zich in gaan zetten voor een betere Korrewegwijk.

Het eerste wapenfeit is de Blije Buurtbus, die ergens na 2016 rondjes moet gaan rijden door de buurt. Niet iedere wijkbewoner komt namelijk naar het buurthuis. Met de Blije Bus hoeft dat ook helemaal niet: het buurthuis komt dan gewoon naar jou toe. “Zo willen we mensen helpen die het nodig hebben. Bijvoorbeeld klaverjassen met ouderen en met één van onze boekhouders mensen gaan helpen met hun administratie.”

De Blije Buurtbus, initiatief van de netwerkclub Blije Business in Groningen

Ondernemende studenten ook welkom

De Korreweg staat sinds jaar en dag bekend als het studentenbolwerk numero uno van de stad. En reken maar dat er flink wat creatievelingen zijn die al tijdens hun studie vanuit hun studentenkamer beginnen te ondernemen. Ook die studenten zou Marjolein graag laten aanhaken. “Bij de bus willen we bijvoorbeeld studenten betrekken die vanuit hun opleiding ervaring willen opdoen met innovatieve projecten.

Het Floreshuis in Groningen van binnen

De volgende netwerklunch van de Blije Business is gepland op vrijdag 2 december. Daar kan iedere ondernemer aanschuiven om te netwerken en zo nieuwe contacten op te doen. Een lunch in het Floreshuis kost €2,50. Meer over de Blije Business lees je op Facebook