Proef beeldbellen met de wijkagent

Geplaatst op:
Proef beeldbellen met de wijkagent

In deze tijden beeldbellen we meer dan ooit tevoren. Een toepasselijke timing voor de politie, want die vandaag start met een pilot beeldbellen.

Tijdens de pilot is het mogelijk om via een videoverbinding te praten met de wijkagent. Het videogesprek wordt gehouden na een terugbelverzoek op de politielijn (0900-8844) en is sinds vandaag mogelijk voor bewoners van Groningen-Noord en Groningen-Zuid.

Voldoende fysieke afstand

De maatschappij verandert voortdurend, en met de pilot wil de politie daarin meegaan. “Beeldbellen past helemaal in de huidige digitale samenleving“, aldus de wetshandhavers op de website van de politie. “Veel mensen geven nog altijd de voorkeur aan persoonlijk contact, maar beeldbellen biedt een mooie aanvulling op de huidige mogelijkheden.”

De gesprekken vinden plaats via een beveiligd systeem, geïntegreerd in onder meer politie.nl. Veiligheid staat zo voorop, zowel online als offline: “In deze bijzondere tijd betekent veiligheid voldoende fysieke afstand, maar uiteraard is ook een veilige verbinding essentieel.”

De rol van de wijkagent

In veel gevallen is de wijkagent een bekend gezicht in de wijk. Naast opsporing en handhaving, heeft de wijkagent een grote rol in het oplossen en voorkomen van problemen in de wijken en de buurten.

Veel wijkagenten zijn inmiddels al actief op social media en tweeten over wat er speelt in de wijk.

Foto bovenaan: wijkagent Jorge Castro (Oosterparkwijk) op archiefbeeld, beeldbewerking door onze fotoredactie.