BAM! Dizkartes scoort bijna € 5000 voor Ronald McDonald

Geplaatst op:
BAM! Dizkartes scoort bijna € 5000 voor Ronald McDonald

Studentenvereniging Dizkartes ging met de pet rond en zamelde € 4606 in. Doel: de uitbreiding van het Ronald McDonald Huis in Groningen.

 

Bomvolle sociëteit

Dizkartes in de Peperstraat is goed bezig. Elk jaar organiseert de studentenclub in december een inzamelingsactie voor een goed doel, dit jaar het Ronald McDonald Huis in Groningen. Een week lang deden de leden activiteiten om geld mee in te zamelen, waarvan gisteren de opbrengst werd bekendgemaakt.

En dus sprongen we onze stalen ros, trotseerden we de natte sneeuw en kwamen we aan in een goed gevulde kroeg van het verenigingsgebouw.

De zaal is bomvol als we binnenlopen. Dizkartianen zitten aan tafels of aan de bar en kijken tevreden terug op een drukke week. En terecht, want er is hard gewerkt. “Het leeft heel erg in al onze disputen“, vertelt bestuurslid Leonie Wünker van Dizkartes. “Kijk, wij studenten delen deze stad met de Stadjers. En dus vinden we het ook belangrijk om iets terug te geven.”

Juist in de periode rond de Kerst is het belangrijk om niet alleen stil te staan bij de eigen welvaart, vindt Leonie, maar ook om iets te doen voor anderen.

Als uiteindelijk de bekendmaking van de opbrengst volgt, zit de stemming in de zaal er goed in. Het exacte bedrag is zorgvuldig geheimgehouden en dus een verassing voor iedereen. Als Leonie uiteindelijk het bedrag op de cheque onthult, doet het lawaai in de kroeg nog het meeste denken aan de momenten waarop Arjen Robben tijdens een WK een doelpunt scoorde. Handen gaan in de lucht, glazen sneuvelen en de euforie bereikt een toppunt.

Vrijgezellenveiling om geld in te zamelen

Leonie Wünker van Dizkartes (2)

Om geld in te zamelen, organiseerde de club een week lang activiteiten zoals een cabaretavond en bitterballen eten. Ook werden er loten verkocht waarmee de nodige prijzen konden worden geschoord. Leonie (foto): “Bijvoorbeeld kaartjes voor de schaatsbaan op de Grote Markt, een diner voor twee personen bij de Brouwerij en snackpakketten van de Albert Heijn.”

Veruit de meeste pegels werden binnengeharkt tijdens een vrijgezellenveiling, een activiteit die bovendien uitblonk in hilariteit. Leonie vertelt over de vrijgezellenveiling. “Zo’n dertig dizkartianen werden geveild onder de andere leden. De vrijgezellen stelden zichzelf beschikbaar voor een avond en de andere dizkartianen konden tegen elkaar opbieden.”

De populairste student bracht een slordige € 150 op. “De vrijgezellen die we die avond hebben geveild, die hebben gekookt voor de winnaars.” Gekookt? Echt? “Jahaa, echt alleen maar gekookt“, lacht Leonie mysterieus.

 

Studenten kwamen cupcakes bakken

Luttele ogenblikken voor de bekendmaking spreken we Annemarie Nienhuis, assistent-manager van Ronald McDonald in Groningen. Ze is in de afgelopen periode erg gecharmeerd geraakt van de studentenclub in de Peperstraat. “Het is een hele betrokken groep, dat hebben we zeker gemerkt.”

De betrokkenheid bleek onder andere toen een deel van de club op maandag taarten kwam bakken voor de gasten in het Ronald McDonald Huis. “We rekenden op een mannetje of 5, maar het werden 25. Urenlang hebben ze taarten en cupcakes staan te bakken voor onze gasten.” Een schot in de roos. “Je merkt daardoor een hoop goodwill bij de ouders.”

Annemarie is blij met het ingezamelde bedrag. “Deze opbrengst hadden we niet verwacht“, vertelt ze ons na afloop. “Fantastisch.”

Het geld gaat naar de uitbreiding van het tehuis in januari volgend jaar. Want dit is hard nodig, aldus Annemarie. “Wij hebben nu 24 kamers en willen volgend jaar groeien naar 28. Op dit ogenblik moeten we namelijk nog regelmatig ‘nee’ verkopen aan ouders die dichtbij hun zieke kind willen zijn.”