Bam! Albertus haalt € 20.000 op voor goede doelen

Geplaatst op:
Bam! Albertus haalt € 20.000 op voor goede doelen

Studenten doen méér dan alleen studeren en socializen, vinden ze bij Albertus Magnus. En om die mening kracht bij te zetten, hebben de studenten uit de Brugstraat zich in november volop ingezet voor verschillende goede doelen.

En met succes. Na een maand lang inzamelen en pepernoten heeft de club € 20.537 opgehaald: meer dan een gemiddeld Gronings jaarinkomen. De opbrengst is bedoeld voor verschillende goede doelen, voornamelijk Groninger initiatieven.

 

Koukleumende studenten

Via de eigen Stichting Star haalde de club een maand lang geld op voor verschillende goede doelen.

Zo werd er gekoukleumd bij de ingangen van verschillende supermarkten om producten voor de Voedselbank binnen te slepen (score: € 8500 aan boodschappen).  Ook werden op straat zakjes pepernoten verkocht waarvan de opbrengst (€ 1800) wordt overgemaakt aan de lokale afdeling van de Make A Wish Foundation.

Daarnaast werd er op de sociëteit – hoe kan het anders – bier gedronken voor het goede doel. Door de bieromzet te doneren, werden het Odensehuis en Groningen Verwelkomt verblijd met een donatie van respectievelijk € 4000 en € 3000.

De traditionele shave-off van Movember betekende tot slot het spectaculaire einde van een drukke maand. Hierbij werd dit € 3200 opgehaald, bestemd voor de gezondheid van mannen wereldwijd.

 

Kleinere kloof

Het is niet de eerste keer dat Albertus Magnus geld inzamelt voor het goede doel.

Sinds 2013 zamelt de vereniging via Stichting Star geld in, met als doel om de kloof tussen de studentenvereniging en hulpbehoevende Groningers te verkleinen.

En zo zien wij het graag.