Ka-ching! Albertus Magnus scoort vierduizend euro voor kinderziekenhuis

Geplaatst op:
Ka-ching! Albertus Magnus scoort vierduizend euro voor kinderziekenhuis

De Stadjersweek heeft € 4.125,24 opgeleverd. Ka-ching!

De Stadjersweek vond eind april plaats op en rondom de Vismarkt. Studenten en Stadjers hieven gezamenlijk het glas om met elkaar kennis te maken én om geld in te zamelen voor het Beatrix Kinderziekenhuis.

Inmiddels is de opbrengst bekend: met de liefdadigheidsactie is meer dan vierduizend euro ingezameld. Het kinderziekenhuis gebruikt het geld voor een project waarbij kinderen met een Virtual Reality-bril worden voorbereid worden op een MRI.

Albertus Magnus is trots

Albertus Magnus nodigt alle Stadjers uit op de Vismarkt (dat wordt nog druk dus)

De organisatie van de Stadjersweek was in handen van studentenvereniging Albertus Magnus, die hun lustrum aangreep om iets terug te doen voor de stad. Nyreeh Knegtering (links op de foto) is van het lustrumcomité en is helemaal in haar nopjes met het goede nieuws.

Ik ben echt supertrots op wat we hebben bereikt“, vertelt Nyreeh. “Dertig mensen hebben superhard gewerkt aan het organiseren van de Stadjersweek. Het bedrag wat we hebben opgehaald is zelfs hoger dan verwacht.”

Het geld werd ingezameld tijdens onder andere een kinderspeelmiddag, een voetbalwedstrijd en een feest in het verenigingsgebouw (waarbij van elk getapt biertje er tien cent naar het goede doel ging).

 

Benefietconcert bleek een kaskraker

Maar het meeste geld werd opgehaald tijdens het benefietconcert, waarbij Erik Mesie en Albertus-alumnus Joost Marsman de spreekwoordelijke sterren van de hemel zongen. Een deel van de bieromzet ging naar het goede doel en, afgaand op de feestvreugde die we die avond zagen, is er die avond een flinke omzet gedraaid.

Het benefietconcert bleek een schot in de roos, zo vindt ook Nyreeh. “Het was een groot succes: iedereen was aan het feesten. Er waren veel Stadjers aanwezig. De sfeer en weer waren goed.”

Na afloop zorgden de studenten van Albertus zelf dat ze de Vismarkt netjes achterlieten. “Ja, we hebben nog een tijdje op staan te ruimen. Ik lag niet voor half vijf in mijn bed.”

Nyreeh trekt de eindconclusie dat er eigenlijk niet één, maar twee goede doelen zijn gesteund. Aan de ene kant is er geld opgehaald voor het kinderziekenhuis. En aan de andere kant was de feestweek een goede manier voor Stadjers om kennis te komen maken met de ongeveer 800 Albertianen die de Stadjersweek bezochten.