Al 4500 vrijwilligers voor zwerfvuilactie LenteKriebels

Geplaatst op:
Al 4500 vrijwilligers voor zwerfvuilactie LenteKriebels

Meer dan 4500 Groningers hebben zich aangemeld om in maart en april de stad te ontdoen van zwerfvuil, tijdens de actie LenteKriebels.

De actie LenteKriebels trapt af op 28 maart en is een grootschalige opruimactie van de wijken en buurten. Groningers gaan, gewapend met een grijper en vuilniszak, de straten op en het zwerfafval te lijf.

In de voorgaande jaren deden jaarlijks duizenden Groningers mee aan deze grote voorjaarsschoonmaak en zagen we heldhaftige vrijwilligers van Kardinge tot de Hoornseplas de handen uit de mouwen steken. Ook dit jaar wordt er gerekend op een flinke animo: inmiddels schreven 4500 vrijwilligers zich in, aldus een trotse organisatie.

De organisatie is in handen van Groningen Schoon Dankzij Mij, bekend van onder andere de milieustraten in de verschillende wijken. Ook daarbij staat het samen opruimen centraal, dus LenteKriebels past daar uitstekend bij.

Mitdoun?

Het aantal van 4500 vrijwilligers mag dan ontzagwekkend zijn, de organisatie roept momenteel nog meer mensen op om mee te doen. “Vorm een groep met buren, leerlingen, studenten, medesporters, familie, vrienden, collega’s“, vertelt de organisatie.

Wie mee wil doen kan zich tot en met vandaag aanmelden  en ontvangt voorafgaand aan de actie de benodigde grijpers en afvalzakken via de Milieustewards van Groningen.