Feelgood aftermovie van studenten die kerstpakketten bezorgen

Geplaatst op:
Feelgood aftermovie van studenten die kerstpakketten bezorgen

Kerst. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar eigenlijk is het maar een paar weken terug. Een periode waarin de ene inzameling na de andere werd gehouden voor goede doelen. Waaronder deze.

Bij het project Rocking Up Christmas gingen studenten van Albertus Magnus, Student en Stad en Vindicat de wijken in om kerstpakketten te bezorgen bij minima.

Nobel doel

Een nobel doel, want in deze stad is een steeds groter wordende groep mensen die voor de dagelijkse boodschappen afhankelijk is van de voedselbank. Een groep mensen waarvoor een kerstpakket niet standaard is en een uitgebreid kerstdiner evenmin.

En dat vonden ook de studenten. “Ook iemand die krap bij kas zit, verdient een mooi kerstfeest”, wist student Luc van den Ende ons vorige maand te vertellen.

Het rondkrijgen van de begroting was heel even een dingetje, maar werd creatief opgelost. De organisatie struinde studentenhuizen af om lege kratjes in te zamelen en er werd een crowdfundactie ingezet om de begroting sluitend te krijgen. En dus trokken de studenten richting supermarkt, met op het boodschappenlijstje voorgerechten, soep, kerstachtige curry en een bescheiden kerstdiner.

Langs de deuren

Een paar dagen voor Kerst gingen de studenten langs de deuren. En dat betekende: inpakken, sjouwen en bezorgen. Met blije vijftig blije gezinnen als resultaat.

Ze maakten er een epische aftermovie van, die je hieronder ziet. Actie geslaagd, op naar de volgende.

Bon afbeelding bovenaan: Student & Stad via Facebook.