Waar is de ingang van het Forum Groningen?

Geplaatst op:
Waar is de ingang van het Forum Groningen?

De ingang van het Forum Groningen is te bereiken via de Sint Jansstraat en de Poelestraat. Beide ingangen zijn vanaf de Grote Markt zo’n twee minuten lopen.

De nieuwe huiskamer van Groningen ligt weliswaar vlak in het centrum, maar ligt verscholen achter de gebouwen. Vanaf de hoek op de Grote Markt is de kolos goed te zien, maar de entree vinden kan de eerste keer nog lastig zijn.

Geeft niet, we helpen je op weg.

Route 1: Via de Sint Jansstraat

Deze route loopt door de Sint Jansstraat. Dit is de straat die begint tussen de Martinitoren en Vindicat.

Loop tot ongeveer de helft de straat door, tot aan het einde van de Martinikerk. Aan de overkant vind je het Feithhuis met daarnaast een onopvallend steegje. Loop dit steegje in en je slalomt zo naar het Forum toe. De schuifdeur die je ziet is de uitgang, als je om het gebouw heenloopt kom je bij de ingang.

Route 2: Via de Poelestraat

Een andere toegangsweg is via de Poelestraat. Voorbij het zwarte horecaplein vind je de Schoolstraat. Als je die inloopt pak je de volgende zijstraat, en je bent er.


Route 3: Via de Grote Markt

De derde toegangsweg is vanaf de Grote Markt. Met je rug naar het Stadhuis toe zie je twee gebouwen, een rode en een witte. Het steegje tussendoor leidt je naar de voet van het Forum. De ingang zit aan de rechterkant.