Is #applausvoordezorg nou vandaag of morgen?

Geplaatst op:
Is #applausvoordezorg nou vandaag of morgen?

Om acht uur ’s avonds applaudisseert het hele land voor de heldhaftige zorgmedewerkers. Maar is dat nou op dinsdag of op woensdag?

Op social media circuleert hij namelijk al de hele dag: de rood-wit-blauwe vlag waarop wordt opgeroepen om steun en dank te betuigen aan de helden die rond de klok werken om de gezondheidsrisico’s te beperken. Op de vlag staat woensdag genoemd, maar op social media wordt er óók verwezen naar vanavond (als dag waarop dit gebeuren gaat).

Een korte zoekopdracht op #applausvoordezorg op Twitter, geeft de indruk dat het applaus vanavond plaatsvindt. Maar zoek via Google, en de meningen liggen uiteen: het AD houdt het op vanavond, de NOS noemt woensdagavond.

Dus hoe zit het?

De twee data zijn ontstaan doordat op maandag twee verschillende afbeeldingen online zijn gezet, van twee verschillende initiatiefnemers. Ongetwijfeld geïnspireerd door vergelijkbare acties in andere landen, zoals recent in Italië, Spanje en Bulgarije. Twee goedbedoelde acties dus, van twee verschillende mensen.

De website metronieuws.nl weet ons te vertellen dat de beide initiatiefnemers met elkaar hebben gesproken, en hebben afgesproken dat het ‘echte’ applausmoment vanavond wordt gehouden. Dinsdag dus.

Dus…. ga jij ook de zorgverleners steunen? Zet dan je alarm, je wekker, je telefoon. Vraag je Siri of Google Home om een reminder. En zorg dat je om acht uur klaarstaat om onze zorgverleners de steun te geven die ze verdienen. En morgen? Gewoon hetzelfde doen. Dat hebben onze artsen, apothekers en verplegers namelijk dubbel en dwars verdiend.