Goede vraag: hoe moet verder met het Forum?

Geplaatst op:
Goede vraag: hoe moet verder met het Forum?

Steeds meer van Groningen mag open. Maar hoe zit het met het Forum?

Voorzichtig komen we uit de lockdown. Stapje voor stapje en onder voorbehoud, maar het begin van verbetering is ingezet. En dus kunnen we weer kijken naar wat er ook alweer te doen was in de stad. Waaronder die prachtige huiskamer, het Forum Groningen.

 

Wanneer mag het Forum weer open?

Bibliotheken in Nederland mogen in principe aanstaande maandag al open, maar het Forum is natuurlijk méér dan een bibliotheek alleen. De heropening gaat dus in fases. De bibliotheek opent in de loop van deze maand, volgens OogTV waarschijnlijk op 18 mei. Storyworld, de horeca, de bioscoop en de VVV mogen dan volgen op 1 juni.

En die waterschade dan?

Dat is inderdaad een flinke domper, want daar komt ook nog heel wat werk achterweg. OogTV wist deze week al te melden dat er flinke schade is aan de houten wanden van de hal en de VVV. Ook moeten meerdere witte wanden worden overgeschilderd en is het nog niet duidelijk hoeveel schade de elektra heeft opgelopen.  Het DvhN meldt bovendien dat zo’n beetje alle planken aan de houten tribune krom zijn getrokken. De schade wordt gedekt door de verzekering, maar wordt dus nog een projectje.

Hoe doen ze het met het aantal mensen?

Het wordt een intelligente openstelling”, vertelde Forum-directeur Dirk Nijdam aan GIC.nl.  Er mogen in de eerste instantie niet meer dan dertig mensen bij elkaar komen, inclusief personeel (en ook dan geldt natuurlijk nog de anderhalve meter). De bezoekers zullen dus geteld worden.

Dertig mensen? In het héle Forum?

Gelukkig niet: de dertig mensen blijken per ruimte. Daarom zullen bijvoorbeeld de kleinere bioscoopzalen voorlopig dicht blijven en zal de horeca maar beperkt open gaan.

En de bibliotheken in de wijken dan?

De bibliotheken in de wijken mogen vanaf maandag open. “Op dit moment zijn we bezig om de landelijke protocollen door te voeren en toe te passen“, laat het Forum op haar website weten. Het is nog niet gezegd op welke datum de bibliotheken open gaan.

Lees ook:  4 Mijl van de baan, Urban Trail nog onduidelijk