Wie is De Oude Doos?

Geplaatst op:
Wie is De Oude Doos?

Oktober is de maand van de geschiedenis. In een serie artikelen kijken we naar verschillende onderdelen van de geschiedenis van Groningen.

De Oude Doos: één van de populairste Facebook-pagina’s van Groningen. Binnenkort bestaan ze vijf jaar. Maar wie zit er toch achter?

In de afgelopen vijf jaar groeide de Facebook-pagina De Oude Doos uit van nul bezoekers tot de bijna twintigduizend volgers die het nu heeft. Niet zo gek, want Groningers zijn dol op hun geschiedenis. En ze worden op Facebook op hun wenken bediend, met dagelijkse foto’s en soms video’s uit lang vervlogen tijden.

Pagina bestaat vijf jaar

In november bestaat de pagina vijf jaar. Tijd voor een feestje, zou je zeggen. En dat vonden ze bij De Oude Doos dus ook. Het feestje staat gepland op 12 november, begint om 15 uur, en vindt plaats in DOT. Op het programma staat film, muziek (Lou Leeuw, Bert Hadders, Soultrain en DouMoar) en heel veel beelden van vroeger.

Onthulling

Eén onderdeel van het programma is de onthulling van wie achter de pagina zit. Want verhip, ze hebben gelijk.. In al die jaren is er op die site nooit iets verteld over wie achter de pagina zit.

Zou het een Stadjer zijn? Een student?

Degene achter de pagina reageert mysterieus als we hem of haar de vraag stellen via de chat. “Veel mensen zijn nieuwsgierig wie er nu achter de Oude Doos zit en al 5 jaar de foto’s plaatst.” Maar meer dan dat krijgen we niet los. Ook een telefonisch interview zit er helaas niet in.

De flyer brengt het in ieder geval als een hele onthulling, ééntje die spectaculair is om een aparte plek op het programma te krijgen. En dus zijn we geïntrigeerd.

Is het iemand die we kennen? Een bekende Groninger soms?

We weten het niet. Dus we leggen ons er maar bij neer en noteren in de agenda: op 12 november gaan we naar DOT om er achter te komen.

Zou het soms een Fries zijn?