Slapen in een luxe container

Geplaatst op:
Slapen in een luxe container

Containers als jeugdherberg op het oude Suikerunieterrein: Anika Postma en Anna Liefers van Rebel Rebel vinden dat ze een uniek idee in handen hebben. Wij vinden dat ook.

IMG_1118

Waar komt het idee vandaan?

Anna: “Het idee komt letterlijk uit een droom die ik had toen ik in het buitenland was. Ik heb Hospitality gestudeerd, dus het idee past wel bij me. Ik liep al een tijd rond met het idee van een antikraakhotel. Dat leek mij heel vet en we waren al panden aan het bekijken. Toen kwam dit terrein vrij.”

IMG_1110

Hoe kennen jullie elkaar?

Anika: “Twee jaar geleden werkten we samen bij Simplon. Ik als bedrijfsleidster, Anna als stagiair. We hadden het er toen al over om samen toffe dingen te gaan doen. Ik geloof dat we sindsdien tachtig bedrijfsplannen hebben geschreven. Bij het idee van Rebel Rebel viel alles op zijn plek.”

IMG_1106

Welk idee kwam eerst: het terrein of de containers?

Anna: “Het terrein kwam eerst. Er is hier nog helemaal niets, dus kwamen we op het idee van containers. Die komen van een bedrijf uit Scheveningen en ook daar werden ze als hostel gebruikt. Dat bedrijf ging sluiten, dus konden we een goede deal maken en beginnen met ons idee.”

Zo’n container is niet gratis. Betalen jullie alles uit eigen zak?

Anika: “We hebben € 37.000 opgehaald met crowdfunding. Een deel was donatie, die mensen krijgen een shirt of een gratis overnachting. Een ander deel is een lening. We moeten de komende vijf jaar dus hard werken om die mensen terug te betalen, haha.”

IMG_1120

Hoe gaan jullie het geld besteden?

Anika: “Zoals je ziet, oogt het terrein nog niet appetijtelijk. Dus we gaan de grond egaliseren, sanitair aanleggen en de containers helemaal verbouwen. En we zorgen voor een groot verschil met de industriële omgeving: een moestuin, vuurplaats en veel groen.”

Veel werk zeker?

Anna: “Ja, het is nu al een fulltime baan voor ons. En als we straks opengaan, dan helemaal. We hebben gelukkig zelf onze eigen container, dus blijven zelf ook slapen als dat moet.”

IMG_1113

Het containerhotel opent deze zomer. Een overnachting in een stapelbed kost dan € 20, een kamer voor twee is € 60. Meer over het hotel lees je op Facebook.

Doneren is nog steeds mogelijk, dus voor een kek t-shirt ga je naar CrowdAboutNow.com.