Kickass smartphone-apps door Groningers

Geplaatst op:
Kickass smartphone-apps door Groningers

Appje hier, appje daar. Iedereen met een smartphone weet hoe snel je je startscherm vol hebt met allemaal handige programma’s.

Wist je dat er in Groningen een hoop toffe apps worden gemaakt? Niet zo gek natuurlijk, want er lopen hier een heleboel knappe koppen met een ICT-diploma op zak. De tofste apps op een rijtje.

 

Yealie

yealie

Groninger Merlijn Witteveen verovert momenteel de wereld met Yealie. Yealie is een kruising tussen Marktplaats en Instagram, speciaal bedoeld om bijvoorbeeld sieraden mee te verkopen. Je meldt je aan en zet je pronkjuwail in de app. De timeline is de marketplace en je kunt chatten, pm-en en liken, net als op social media.

De app richt zich op de Amerikaanse markt, maar er zijn wel opvallend veel Nederlanders die al mee doen (het zal wel iets met de Hollandse handelsgeest zijn). De core business is jewlery, art, fashion en beauty. “Dus je zult er geen auto’s en mobiele telefoons aantreffen”, aldus Merlijn.

 

Bevingmeter

bevingsmeter

Goed: in het noorden schudt de grond. Soms een beetje, soms iets meer. En meestal is het ’s nachts, als je te ver weg bent in dromenland om er überhaupt iets van mee te krijgen.

Download dan de app Bevingmeter en leg je telefoon op je nachtkastje. De app gebruikt de bewegingsmelder van je telefoon om bij te houden of er een aardbeving is en hoe zwaar de schokken dan precies zijn.

 

Milk 

milk-e1467898543764

Borstvoeding geven is lastig. Vraag maar na bij elke vrouw die ooit een kind heeft gehad: het onthouden van het juiste ritme is een hele opgave. Het is namelijk de bedoeling dat je elke keer de baby als eerste laat sabbelen aan de juiste borst, namelijk degene waar je vier uur geleden mee bent geëindigd. Klinkt simpel, maar probeer dat maar allemaal te onthouden als de hormonen door je lijf gieren en slaapgebrek door nachtvoedingen zijn tol begint te eisen.

Maar alle veelgebruikte geheugensteuntjes (zoals een haarbandje vastknopen aan de de linker- of rechterkant van een bh) zijn verleden tijd. Met dank aan de app Milk, gemaakt door Kortsluiting. Op je smartphone hou je bij waar je bent gebleven en waar je verder moet gaan. En dat is niet het enige: je kunt je hele borstvoedingsschema vastleggen, inclusief een alert voor wanneer je de volgende ronde moet doen. Een prima app dus voor pasgeboren moeders.

 

 

112Groningen

112grnapp (1)

De fotografen van 112Groningen zijn dag en nacht onderweg om iedereen te laten zien hoe goed de hulpdiensten hun werk doen. De resultaten zie je op de site 112Groningen.nl en ook in de app.

Het schijnt dat bijna alle hulpverleners in het noorden hun dag beginnen met het checken van 112Groningen, om te zien hoe het de afgelopen nacht ging met hun collega’s. Dat geeft wel aan hoe groot die site is.

De app, ontwikkeld door Appademic, laat je goed zien wat er allemaal in de provincie gebeurt. De huidige interface stamt uit 2013 en is de appbouwer hard bezig om het programma van een nieuw likje verf te voorzien (de nieuwe interface is over ongeveer twee weken klaar, check het).

Downloaden voor Android | Downloaden voor iOS

 

Eredivisie Live

edl

Ken je dat? Je zit op een feestje, het gaat over voetbal en iedereen schudt het ene feit na de andere uit zijn mouw. Welke speler de meeste gele kaarten heeft gekregen, wie de topscorer is en in de hoeveelste minuut de FC gisteren het winnende doelpunt maakte. Je knikt begrijpend, maar je weet zelf geen enkel spannend feit om in de groep te gooien.

Doe dan even stiekem alsof je een Whatsapp moet beantwoorden en open snel de app Eredivisie Live (genaamd Footbapp! op iOS). Dit programma, gemaakt door New Nexus Mobile, zorgt dat je in één keer op de hoogte bent van alle voetbalstatistieken van Nederland. Met het nieuwe seizoen om de hoek is dit een onmisbare app.

Downloaden voor Android | Downloaden voor iOS

 

Bonustip: Snapchat-filters

snapchat-station-appademic-groningen-1024x768

Geen app, maar wel tof. Ben jij ook zo verslingerd aan Snapchat? Mooi, wij ook. Probeer dan eens de Snapchat-filters van Appademic uit, want met een druk op de knop geef je je snaps een éxtra Gronings tintje. Gratis en voor niets.

Binnenkort gaan we op zoek naar meer toffe producten uit Groningen. Tips? Mail ons op redactie@stadclickt.nl of stuur ons een berichtje via Facebook.