Groninger helpt je van de bank af met anti-katerbox

Geplaatst op:
Groninger helpt je van de bank af met anti-katerbox

Groninger ondernemer Rob Meursinge (28) komt met de anti-katerbox. “Mensen moeten erom lachen, maar het helpt wél.” Brakke zondagen zijn voorgoed verleden tijd.

 

Waar komt het idee vandaan?

“Mijn vrienden en ik houden van gezond eten, maar ook wel van een feestje. Tijdens het stappen verkoopt iedereen drankjes, maar er is geen nazorg voor de dag erna. Daarom móest de katerbox er wel komen.”

 

Wat zit er in de anti-katerbox?

“Lekkere dingen die helpen om de kater te verwerken. Een soepje voor zout, gember om je lever te reinigen en een eitje voor de eiwitten. Plus een detox-juice om je lichaam te reinigen en wat fruit voor de vitaminen.“

 

Is het een wondermiddel?

“Ik heb hem natuurlijk zelf geprobeerd. Je voelt je beter en krijgt weer energie. Maar het belangrijkste moet je echt zelf doen. De eerste stap bij een kater: kom eerst maar eens van de bank af. “

Lees ook:  Goede vraag: wat is de oudste straat van Groningen?

  

Groningse hoofdpijn, hoe kom ik aan de box?

“Ik maak ze in mijn winkel The Foodspot en we verkopen ze op festivals. Dat doen we aan het einde, als mensen naar huis gaan en nog een paar muntjes over hebben. Vorig jaar deed ik de try-out en dit jaar heb ik alweer een paar festivals in de planning. Ik steek veel energie in het idee, om zo te kijken hoe ver ik kom.”

 

Reacties op de anti-katerbox?

“Positief. Mensen moeten erom lachen, want ze hebben er nog nooit eerder van gehoord. Maar het helpt wél. ”

 

Wat is The Foodspot?

“The Foodspot is een gezonde eetwinkel met soepjes, zoete aardappelen en veel vegetarisch eten. Allemaal gezonde gerechten, dus geen e-nummers. Maar mooie, eerlijke producten. ”

IMG_0148

Waarom begin je een zaak voor gezond eten?

Het is een gat in de markt. Ik zie dat mensen gezond en bewust willen leven, maar ik mis daarbij nog een goede prijs voor een goede maaltijd. Een echt gezonde maaltijd kost je al snel een tientje, maar bij mij is dat zes of zeven euro. ”

Lees ook:  WIJS beloont meningen met cadeaubon van € 20

 

De ene winkel na het andere gaat failliet. Is een start-up dan wel verstandig?

“Natuurlijk is het een risico, maar ik zit vol vertrouwen. Ons team is de hele dag bezig met gezondheid. Een lid van het team studeert diëtiek, een ander is druk bezig met gezonde voeding. Zo zijn we bewust bezig met eten en drinken. ”

 

IMG_0163

 

The Foodspot opende vorige maand aan de J.C. Kapteynlaan. Meer over The Foodspot? Kijk dan even op Facebook.