Deze 5 webcamstreams laten zien hoe leeg de straten van Groningen zijn

Geplaatst op:
Deze 5 webcamstreams laten zien hoe leeg de straten van Groningen zijn

De huiskamers zijn vol, de straten zijn leeg. Een overgroot deel van de Groningers geeft gelukkig gehoor aan de oproep om de crisis vanuit de huiskamer af te wachten, waardoor zelfs binnen de Diepenring de straten vele malen rustiger zijn dan normaal.

Maar je gaat het missen, hoor: die vertrouwde binnenstad met de eeuwenoude gebouwen als rotsen in de spreekwoordelijke branding. En daarom vonden wij vijf webcamstreams om de komende tijd de uren mee te doden én tegelijkertijd te kijken hoe de binnenstad er ook alweer uitzag.

5 webcams om toch nog wat mee van de stad te kunnen zien:

 

#1: De Grote Markt

webcam grote markt

Vanaf grote hoogte valt op hoe leeg de Grote Markt is. Een enkeling struint langs de marktkramen, maar de gebruikelijke drommen met toeristen zijn nergens te bekennen. Een eenzame stadsbus rijdt langs Vindicat, maar voorde rest begeeft slechts een handjevol fietsers zich op het asfalt.

 

#2: Het Academiegebouw

Het Broerplein is normaal gesproken het hart van de academische wereld in Groningen. Deze dagen heerst er een oorverdovende stilte. De vlaggen wapperen alsof er niks aan de hand is, maar het plein is even leeg als de fietsenrekken.

 

#3: De Okaphone

De Okaphone is een elektronicawinkel in de Ebbinge, waar je de meest uiteenlopende gadgets haalt. Niet gek dus, dat uitgerekend deze winkel met de meest uitgebreide webcam komt: je bepaalt zelf waar je de webcam op richt, waardoor je kunt rondkijken in het gebied van de Appie tot de Yantra.

 

#4: De Oostersluis

De Oostersluis verbindt de Florabuurt met de Oosterhoogebrug en is voor sommige mensen het laatste wat ze zien voor ze de N46 bij Lewenborg oprijden. Normaal gesproken een druk stuk stad, waar het verkeer in de polonaise staat bij het openen van één van de twee bruggen. Vandaag is het er leeg.

 

#5: Het Forum

Het Forum is de trieste hekkensluiter van dit overzicht. Onze nieuwe huiskamer was één van de eerste plekken die de deuren sloot, wat de verdrietige apotheose is van een droomstart waarbij meer dan een miljoen bezoekers de deuren betraden. Op de beelden zien we het gebouw stralen als altijd, maar zonder aanloop van publiek.