Waarom zou je stemmen op de Provinciale Staten? Vijf redenen

Geplaatst op:
Waarom zou je stemmen op de Provinciale Staten? Vijf redenen

Verkiezingstijd! Maar waarom wil je ook alweer stemmen op de Provinciale Staten? Vijf redenen waarom je op 20 maart een rood kruisje wil zetten.

 

1: Omdat de provincie over veel dingen gaat

station-europapark groningen

De provincie gaat over veel dingen, waaronder zaken waar je in de stad wat van merkt. Wat dan? Zomaar even wat losse voorbeelden.

  • De regionale economie.
  • De ligging van wegen en sporen.
  • Beschikbaarheid van ambulances.
  • Kunst, cultuur en monumenten.

 

2: Je mag de regering vertellen wat je vindt

mark rutte

Rutte was onlangs op bezoek. En dat leverde heel wat reacties op in de comments van Facebook, zowel van tegenstanders als van voorstanders. En natuurlijk is het goed dat politiek meningen oproept op social media. Moet ook.

En of je nou voor of tegen Rutte bent dat maakt ons ook niet veel uit. Maar als je een mening hebt, dan is die mening een reden om te gaan stemmen.

Want de Provinciale Staten kiezen indirect de leden van de Eerste Kamer. En dus wordt op 20 maart bepaald of het kabinet alle voorgenomen plannen wel of niet kan doorvoeren. Dan blijf je toch niet thuis?

 

3: Omdat een goede afspiegeling ook best fijn is

rug studenten

De provincie vertegenwoordigt iedereen. Jong, oud. Stad, platteland. Een hoog opkomstpercentage is goed voor de afspiegeling van ons, de bevolking.

 

4: Voor meer groen

De provincie bepaalt hoe groen (of niet) de provincie is.

Schoon zwemwater? Een provinciale taak. Blauwalg in het meertje bij jou in de buurt? De provincie. Toezicht op naleving van milieuwetten? Inderdaad, de provincie.

 

5: Je komt in mooie stemlokalen

stemmen op de provinciale staten bij DUO

Vaak zet je je rooie kruisje in een basisschool, buurthuis of sporthal. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Elk jaar is er namelijk ook een aantal bijzondere locaties geopend. De trouwzaal van het Stadhuis, The Student Hotel en zelfs het gebouw va Ome DUO.

Een mooie kans om ergens te komen waar je anders nooit komt.

Bottom line, onze redactie is eensgezind: het maakt ons niet uit waarop je stemt, áls je maar stemt. Tot op de twintigste!