Waar is het Peerd van Ome Loeks? Vijf theorieën.

Geplaatst op:
Waar is het Peerd van Ome Loeks? Vijf theorieën.

Het Peerd van Ome Loeks is weg. Helemaal weg.

Het grote mysterie van maandagochtend: waar is het Peerd van Ome Loeks? Het standbeeld verdween tussen 2 en 6 uur van zijn sokkel en is sindsdien spoorloos. Vijf theorieën over wat er met het paard is gebeurd.

 

1: Het was Marjet

marjet woldhuis

Marjet Woldhuis van 100% Groningen opende haar verkiezingscampagne door voor te stellen om het Peerd naar de Grote Markt te verplaatsen. En is dus de eerste usual suspect. Zelf ontkent ze op alle mogelijke manieren degene te zijn die er met het standbeeld vandoor is gegaan. En wij geloven haar.

 

2: Sergio Padt

Padt had gisteren nogal een woeste avond én was met de trein. We zeggen het maar.

Maar goed: hij heeft wel een alibi, want rond 9 uur lag hij al in bed. En valt dus af.

 

3: Een studentengrap

Een veelgehoorde theorie op Facebook. Realistisch? Niet zo. Dat beeld (massief kwartsbeton) is loeizwaar en die neem je niet zomaar mee. Zeker niet als je tussen twee en zes uit de Shooters bent gerold.

 

4: Een nieuwjaarsstunt

Zou kunnen, al komt de stunt wel een beetje vroeg: traditiegetrouw vinden de meeste sleep-acties gewoon plaats op of rond 1 januari.

 

5: Heerenveen-supporters

Op zich zou het niet voor het eerst zijn als Heerenveen-supporters een stunt uithalen, want een paar jaar geleden gingen ze er al met onze middenstip vandoor. Maar ook deze verklaring ligt niet voor de hand. Zulke stunts vinden meestal plaats rond de wedstrijd, en de volgende derby is pas op 11 november.

Oftewel: wij weten het ook niet. Wordt vervolgd.

Update 13.05: we weten meer.

Lees ook:  Wethouder, waarom is er nog steeds kamernood?