Vijf terrasjes voor als het regent

Geplaatst op:
Vijf terrasjes voor als het regent

Oef. Liepen we vorige maand nog in korte broek door de stad, inmiddels is de herfst in volle gang. Dus geen dagenlang terrasweer, maar wennen aan regen en wind. Doe je niks aan. Kwestie van accepteren.

Maar wat doet de categorie Stadjers en studenten die nog in de ontkenningsfase zitten? Die zoiets hebben van: dan maar een jas aan, maar ik ga gewoon op het terras zitten? Wij vonden vijf terrassen waar je ook prima zit als het regent dat het giet. Soms nog verwarmd ook.

1: Noorderplantsoen

terras-groningen-1

Het Noorderplantsoen kleurt langzaam bruin. Hier kun je even lekker genieten van de vallende bladeren en de voorbijlopende Groningers. Mooie bonus: onder de grote parasols kun je prima schuilen voor de motregen en de bomen om je heen vangen een hoop herfstwind af.

2: Uurwerkersplein

terras-groningen-5

Populair onder zowel Stadjers als studenten: het Uurwerkersplein is één van de betere plekjes om te zitten. In de zomer kun je er op vrijdagmiddag over de koppen lopen. En in de herfst? Dan is het er lekker rustig, maar nooit saai. Altijd wel iemand te vinden.

3: Waagplein

terras-groningen-4

Onder een afdakje zitten en aapjes kijken: dat is wat je op het Waagplein prima kunt doen. De terrasstoelen- en tafels staan er nog steeds in twee grote naast elkaar, alsof het kwik nooit is gedaald. En droog, dat zit je er ook.

4: Grote Markt (verwarmd terras)

verwarmd-terras-groningen-2

Het grootste overdekte, verwarmde terras van Groningen staat natuurlijk op de Grote Markt. De tientallen reusachtige overkappingen zorgen voor een gigantische overdekking. En door de terrasverwarmers heb je eigenlijk nauwelijks door dat je buiten bent.

5: Poelestraat

terras-groningen-3

De straat met de meeste overdekte terrasruimte per vierkante meter: de Poelestraat. Zo’n beetje élk dagcafe heeft zijn klassieke rieten stoelen uitgestald en de luifel uitgeschoven, zodat ook de laatste terrasliefhebbers hun toevlucht kunnen nemen onder de verkapping.