Vijf plekken waar het vandaag koeler is dan op het terras

Geplaatst op:
Vijf plekken waar het vandaag koeler is dan op het terras

De warmte omarmt de stad. Het is nog nét geen hittegolf, maar het scheelt niet veel. En dus staan de dure terrasverwarmers in de binnenstad voor onbepaalde tijd op non-actief.

Maar wat nou als je ook het terras te warm vindt? Geen nood, we zochten (én vonden) vijf alternatieven.

Lees ook:  Waterschap wist in april al van coronadeeltjes in Gronings rioolwater

1: Hoorsemeer

bankje hoornsemeer

Het Hoornsemeer brengt het vakantiegevoel naar eigen stad. Een prachtig meer op de grens van Groningen en Drenthe, waar je naar hartelust geniet wanneer je neerploft op een bankje of in het gras. Bijkomend voordel: het waait er. En meestal niet zo’n klein beetje ook. En dus zit je lekker koel, ookal geeft je smartphone aan dat de temperaturen oplopen tot in de richting van dik dertig graden.

 

2: Kardingebult

Om te ontspannen moet je je vaak inspannen. Niks is minder waar voor wie de Kardingebult gaat trotseren met als doel om even flink wat wind te vingen. Want wie onze eigen Mount Everest trotseert, zal eerst even flink moeten zweten tijdens de klim. Maar aan de top wacht een flinke beloning. Op zo’n grote hoogte vang je namelijk aardig wat wind en krijg je als bonus het mooiste uitzicht wat Groningen te bieden heeft: de epische skyline van Stad.

Lees ook:  Organisatie KEI-week regelt stoelen voor Stadjers tijdens de filmavond

 

3: Stadsstrand

stadsstrand groningen (2)

Een schot voor open doel natuurlijk: op een warme dag wil je water. En veel ook. Gelukkig hebben we zwemplekken genoeg in Grunn’n, waaronder het Zilvermeer, de Hoornseplas en de goede oude Papiermolen. Maar een dingetje… het Zilvermeer zit vol met blauwalg, de Hoornseplas ook, en de Papiermolen is dicht. Dus is het stadsstrand een uitstekend alternatief. Nergens is het water schoner dan hier, en ten opzichte van de binnenstad is de bereikbaarheid perfect. Aanrader (maar dat wist je al).

 

4: Op de fiets

fietsers op zuiderdiep groningen

Nog zo’n open deur: op de fiets is het heel wat beter toeven dan op de momenten waarop je met je ontblote benen aan de terrasstoel plakt. En Groningen is de fietsstad bij uitstek. Prima binnenstad, en met een paar minuten doortrappen fiets je zo de weilanden in. Dikke prima.

 

5: Reitdiephaven

reitdiephaven

De Reitdiephaven is niet alleen een pracht van een locatie, het is ook één van de koelste plekken van de stad. Het is namelijk typisch zo’n plek waar het echt altijd waait en de gevoelstemperatuur met gemak vijf graden lager ligt van aan de voet van de Martinitoren.

Fotocredit Reitdiephaven: Peter Nijenhuis, creative commons

Lees ook:  Yes.... WinterWelVaart gaat doorrrrrrrr