Vijf rustige plekken in Groningen waar je nog steeds de stilte hoort

Geplaatst op:
Vijf rustige plekken in Groningen waar je nog steeds de stilte hoort

Waar in de binnenstad hoor nog je de stilte? Hebben we nog rustige plekken in Groningen? We gingen op zoek.

Stadsbussen, straatmuzikanten en het getik van een stoplicht: we kunnen ons leven niet voorstellen zonder al die dagelijkse geluiden. Maar heel af en toe vinden we het stiekem ook wel leuk om heel even de stilte op te zoeken.

 

#1: Pepergasthuis

Wie vaak in het woeste nachtleven van de Peperstraat duikt, staat er waarschijnlijk niet bij stil dat het er overdag oorverdovend stil kan zijn. Maar als de laatste stappers op bed liggen, dan zwaaien de houten deuren van het Pepergasthuis open. Dit hofje was vroeger een gasthuis voor pelgrims en is tegenwoordig een plek voor iedereen die op een bankje wil zitten met een boek (of helemaal niks).

 

#2: Prinsentuin

Groningen_Prinsentuin_april04

Als je vanaf de Grote Markt de busroute richting de wijken in het noorden volgt, kom je vanzelf langs de Prinsentuin. Achter een onopvallende ingang gaat een ontzettend uitgebreide tuin schuil met met bankjes, gras en een hoop rust.

#3: Bibliotheek

Bieb_Groningen_centrale

Een goed boek lees je het beste in stilte. En op weinig plekken zijn meer stilte dan in de bibliotheek in de Oude Boteringestraat. Praten doet niemand, zwijgen is er de norm.

 

#4: Kardingebult

kardinge

Geen bezwaar tegen een stukje fietsen en wat klimmen? Loop dan naar Kardinge en klim daar de bult op. Kans is groot dat je er geen hond tegenkomt en in alle stilte kan genieten van de adembenemende skyline van Groningen. Fotocredit: Ruurd Zeinstra.

 

$5: Stadspark

stadspark

In het Stadspark kun je naar hartelust verdwalen. Op sommige plekken kom je andere mensen tegen, maar als je goed zoekt dan vind je rustige plekken genoeg. Onze tip: gebruik je jas als kussen en ga languit liggen onder één van de eeuwenoude eiken.

Ken jij nog meer rustige plekken in Groningen? Tip gerust de redactie!