Vijf Netflix-kijktips met een Groninger touch

Geplaatst op:
Vijf Netflix-kijktips met een Groninger touch

Netflixen, we love it. En geloof het of niet: er zijn films en series met een Groninger touch.

 

1: Michiel de Ruyter (Egbert-Jan Weeber)

Egbert-Jan Weeber groeide op in Haren, studeerde toneel in Groningen en is sindsdien een gevierd acteur. Op Netflix tekent de bekende Nederland momenteel voor vier films, waarvan het spektakelstuk Michiel de Ruyter (waar hij in de huid kruipt van Willem III) een must-watch is.

 

2: Barbapapa (Edwin Rutte)

Ome Willem, oftewel Edwin Rutten, is een geboren en getogen Groninger. Rutte sprak ooit de stem in van een van de karakters in Barbapappa en schopte het zo tot dit overzicht.

 

3: Liever Verliefd (want Chris Zegers woonde ook in Groningen)

Liever verliefd. Een draak van een film natuurlijk. Maar wel met Chris Zegers in een hoofdrol. Aardige vent, eveneens een draak van een acteur natuurlijk. Maar wél een voormalige inwoner van Stad en Vindicat-alumnus.

 

4: De Rust Zelfe (Jochem Myjer, nog zo’n RUG-alumnus)

De beroemdste druktemaker van Groningen, Bert Visscher, is een tijdje terug van Netflix gehaald. Jammer maar helaas. Maar in zijn collega-herrieschopper Jochem Myjer vinden we een goed alternatief. Immers, de komiek brak ooit door toen hij in Groningen studeerde en is met zijn show De Rust Zelfe een prima alternatief totdat de volgende show van Bertje Visch online komt.

 

5: Divergent (met de muziek van Tom Holkenborg).

Geen Groninger acteurs of komieken in deze film, maar toch een eervolle vermelding in ons lijstje: de kaskraker Divergent.  De soundtrack werd geproduceerd door Tom Holkenborg, die ooit studeerde in Groningen en daarna wereldberoemd werd onder zijn pseudoniem JunkieXL.

Bron afbeeldingen: Netflix.