Vijf manieren om toerist te spelen in eigen stad

Geplaatst op:
Vijf manieren om toerist te spelen in eigen stad

Want ook in Stad is nog genoeg te ontdekken.

De vakantie begint vandaag! Voor de één betekent dat een vliegtuig richting een bestemming ver weg, voor de ander is het een camping dichtbij. En voor ons? Wij spelen natuurlijk toerist in onze eigen stad. Vijf manieren waarop dat kan.

 

1: Met een rondvaartboot door de grachten

Op een rondvaartboot gaan alle bruggen voor je open

Groningen ken je vooral vanaf de kant. Maar heb je de stad al eens vanaf het water verkend? Vanuit een rondvaartboot bekijk je de stad vanuit een ander perspectief. Letterlijk, want je ligt een dikke meter onder het wegdek. Onderweg kom je langs drijvende studentenhuizen, pleziervaart, grachtenpanden en meer van dies zij. Een aanrader.

Lees ook:  Op een rondvaartboot door Groningen? We probeerden het en vertellen hoe het was

 

2: De Prinsentuin bewonderen

De pracht van de Prinsentuin

Groen, groener, groenst: dat is de Prinsentuin in een notedop. Een prachtige tuin, ooit in gebruik geweest als residentie voor de Prinsen van Nassau en nu misschien wel de meest fotogenieke plek in Stad.

Lees ook:  De pracht van de Prinsentuin

 

3: Op fiets door Stad

Groningen is natuurlijk dé fietsstad bij uitstek. Waar je op je trouwe tweewieler overal komt en alles ziet. En reken maar dat we door de jaren heen zo’n beetje alles hebben gezien wat er te zien viel. Tenminste, dat dachten wij. Tot het moment waarom stadsgids Sybo ons een rondleiding gaf en ons kennis liet maken met verhalen die zelfs wij nog nooit hadden gehoord. Zo zie je maar: zelfs in je eigen stad is er altijd iets nieuws om te leren kennen.

Lees ook:  We maakten een fietstocht door Groningen met Sybo

 

4: Een stadsbrouwerij bezoeken

Groningen heeft een stadsbrouwerij. Meerdere zelfs. En soms kun je er een rondleiding krijgen. Met eigen ogen zie je dan hoe Gronings bier gebrouwen wordt, en dat is best de moeite waard.

Lees ook:  We kregen een rondleiding in brouwerij Martinus en zagen hoe bier wordt gebrouwen

 

5: De Synagoge in de Folkingestraat

Er zijn maar weinig plekken waarover meer verhalen te schrijven zijn, dan de Synagoge in de Folkingestraat. Voor de oorlog het kloppende hart van de bruisende Jodenbuurt (we verzinnen de naam niet, zo werd dit gebied destijds echt genoemd), daarna een kleine maar authentieke gemeenschap. Eéntje die toch op de dag van vandaag nog in gebruik is. Waar heden en verleden bij elkaar komen, tijdens een onvergetelijke rondleiding door dit kleine maar historische pand.

Lees ook:  Tijdens een rondleiding door de Synagoge keken we onze ogen uit