Vijf dingen die wij vandaag willen doen tijdens Bommen Berend

Geplaatst op:
Vijf dingen die wij vandaag willen doen tijdens Bommen Berend

Feest in Stad! En dit zijn vijf van de highlights

 

1: Dones de lucht in schieten

Tijdens de bevrijding van Groningen in 1672 vlogen de kanonskogels je om de oren. Anno 2019 hebben de kanonskogels plaats gemaakt voor drones, die in de Westerhaven in een afgesloten kooi door de lucht vliegen. Dat betekent dat je je kunt vergapen aan de zelfgebouwde drones van hobbyisten; of dat je zelf je skills kunt testen en kunt proberen om zelf de drone in de lucht te houden. Zeker goed voor een kwartier vermaak, als het niet meer is.

 

2: Peerden in het centrum

De Paardenkeuring door Otto Eerelman in groot formaat

Paarden. Mooi spul. In het centrum kom je ze eigenlijk alleen maar tegen bij de bereden politie, maar op 28 augustus wordt daarvoor natuurlijk een uitzondering gemaakt. Om half tien begint op de Vismarkt namelijk de traditionele paardenkeuring. Schilder Otto Eerelman zou trots zijn geweest.

 

3: Livemuziek op het Waagplein

Geen feestje zonder muziek en dus staat er een podium in de binnenstad. Helaas niet op de Grote Markt of de Vismarkt (ook wel lastig, omdat daar al respectievelijk een kermis en een taptoe staan), maar gezellig beschut op het Waagplein.

Van 17.30 tot 22.30, met CYNN, Wanton, The Mudd en Haas (op archiefbeeld hierboven). Local heroes in de spotlight: daar houden wij wel van.

 

4: Vluchten voor de zon

Goed, het wordt vanmiddag warm. Zeg maar gerust heet. Gelukkig nog net niet zo warm als gisteren, maar de kans is groot dat het kwik vanmiddag tegen de 31 graden gaat. Geen probleem: op het terras vinden we de nodige schaduw én de ouderwetse Bommen Berend-sfeer. Kijk, dat zijn nou twee vliegen in één klap.

 

5: Vuurwerk kijken

Bommen Berend werd met grof geschut de stad uit geknald. De heroïsche overwinning van de Groningers wordt symbolisch gevierd met een groots vuurwerk, sinds een tijdje weer gewoon in de Zuiderhaven (bij het museum). Kleurrijke Instapics gegarandeerd.