Vijf keer het buitenland-gevoel, maar dan gewoon in Stad

Geplaatst op:
Vijf keer het buitenland-gevoel, maar dan gewoon in Stad

De één viert dit jaar vakantie in eigen land; de ander waagt het er toch op en gaat de grens over. En sommigen blijven gewoon lekker in Stad. Want waarom ook niet? Vijf plekken in Groningen waar je alsnog het vakantiegevoel krijgt.

 

#1: Het Ardennen-gevoel

  • Waar? Kardinge

kardingebult

De Ardennen staan bekend om ongerepte natuur en hoge bergen. Maar hey, dat hebben wij hier ook! Even ten oosten van de stad loop je urenlang door uitgestrekte natuurgebieden en beklim je de hoogste berg van de provincie: de Kardingebult (ruim 30 meter boven NAP).

 

#2: Het Frankrijk-gevoel

  • Waar? In de Prinsentuin.

De Prinsentuin is een oase van rust in het hart van de stad. En juist deze tegenstrijdigheid geeft deze plek zijn charme, want omringd door de hagen waan je jezelf al heel snel in Frankrijk tijdens de renaissance.

 

#3: Het Spanje-gevoel

  • Waar? Aan de Hoornseplas

Zon (althans, daar hopen we dan maar op), een lekker briesje om de oren en water genoeg: de Hoornseplas heeft alle kenmerken van een verre reis, maar dan in eigen land. Alsof je in Spanje bent.

Lees ook:  'Het gras van het Noorderplantsoen' in de Top 2000... laten we het doen!

 

#4: Het Vlaanderen-gevoel

  • Waar? Bij de patatkraam op de markt

België is vanaf Groningen toch al snel een halve werkdag rijden. Maar waarom zou je? Loop gewoon naar de Grote Markt of Vismarkt en ga even langs bij de patatkraam voor een authentiek Belgisch patatje (gemaakt door onvervalste Groningers, dat dan natuurlijk weer wel).

 

#5: Het Venetië-gevoel

  • Waar? Op een boot in de grachten

rondvaart door groningen 1

Lekker dobberen op het water: dat is het romantische beeld van Venetië in een notendop. Maar waarom zou je daarvoor helemaal richting Italië tuffen? In Groningen huur je prima een bootje, of stap je in een rondvaartboot en beleef je het lekker allemaal zelf.