Vijf Groningstalige kerstliedjes voor tijdens het kerstdiner

Geplaatst op:
Vijf Groningstalige kerstliedjes voor tijdens het kerstdiner

Iedereen klaar voor kerstavond? Mooi. Dan hebben wij hier vijf liedjes die je vanavond tijdens deel één van het bunkerfestijn op Youtube kunt instarten.

En dat is niet alles, er is meer. En daarom maakten we op Youtube deze playlist voor je aan. Knallen maar!

1: Hans ten Have – Oortje

Hans ten Have heeft humor. Opgejut door RTV Noord maakte hij een Groningstalige versie van het welbekende Flappie, toepasselijk getiteld ‘Oortje’. Want hij had het hok toch goud dichtdoan? Briljant!

 

2: Swinder – Kerstmis in Stad

De local heroes van Swinder doen eem een dikke Pogues-actie in hun klassieker ‘Kerstmis in Stad’. Folky snaarinstrumenten en een dito samenzang vormen de soundtrack voor de mooiste dagen van het jaar.

 

3: Erwin de Vries – Weer Kerstfeest

https://www.youtube.com/watch?v=0HjPASpPV98

Volkszanger Erwin de Vries viert kerst. Wat schier: hij maakte er een hele cd van. Met het typisch scherpe randje wat De Vrais zo kenmerkt, want zoals hijzelf met een knipoog zingt: “ik blief weken lang op bedde“.

Lees ook:  Review: introductiegame 'Become a virtual Groninger' voor internationale studenten

 

4: Backbounders – Kerstmis

De Backbounders kwamen uit de provincie en maakten streektaalrock in de traditie van Normaal, maar hielden ook wel van een flinke dosis volksmuziek. En dan kunnen de kersliedjes niet ontbreken.

 

5: Eddy Koekoek – Kerstmis in Groningen

Hoe vier je Kerst in Stad? Probeer het eens met de muziek van Eddy Koekoek. In zijn klassieker ‘Kerstmis in Groningen’ beschrijft de volkszanger en voormalige uitbater van de inmiddels legendarische Koekoek-bar (tegenwoordig de Shooters) in geuren en kleuren hoe je deze dagen doorbrengt in de mooiste stad van het land.

 

Bonus: Ede Staal – Silent Night

Geen overzicht van Groninger muziek is compleet zonder Ede Staal (zelfs al moeten we een klein beetje smokkelen en een Engelstalig liedje meenemen in ons overzicht). En dus gaan wij vanavond ons konijn aansnijden met op de achtergrond de muziek van de beste zanger die het noorden ooit heeft voortgebracht. Vrolijk kerstfeest allemaal!

Lees ook:  Roken op het Hoofdstation? Dat kan deze maand voor het laatst

Meer Groninger kersthits op onze speciale kerstplaylist op Youtube.