5 plekken waar de spullen gratis zijn

Geplaatst op:
5 plekken waar de spullen gratis zijn

Rondkomen van stufi of een uitkering? Of gewoon schatrijk en knieperig? Doe dan je voordeel met gratis spullen.

Voor de meeste van ons is het de normaalste zaak ter wereld: spulletjes afrekenen aan de kassa. Of dat nou de Ikea is of de kringloopwinkel: pinpas door de gleuf en klaar ben je.

Maar dat hĂłeft niet zo te zijn. Want gratis is ook een optie. Zoals op deze vijf adressen.

 

1: Marktplaatshelper

IMG_2688

Marktplaatshelper is een bedrijf aan het Hoendiep, bedoeld voor mensen die wel zelf willen marktplaatsen, maar daar geen tijd of mogelijkheid voor hebben. Dus spullen droppen en zij verkopen het voor je. En wat niet wordt verkocht? Die items vind je vaak terug op de stoep met het bordje ‘gratis’.

 

2: De Zeecontainer


De Zeecontainer bestaat nu twee jaar en is een doorslaand succes. Deze ‘voedselbank voor kleding’ wordt druk bezocht en heeft, aldus de vaste bezoekers, best een goed assortiment aan piekfijne kleding.

Lees ook:  Extra inzameling grofvuil tegen vreugdevuren rondom Oud en Nieuw

3: Weggeefwereld

weggeefwinkel groningen

Een winkel waar alles gratis weg wordt gegeven? Geniaal idee, en het kan in Weggeefwereld aan Koningsweg 12. Op woensdag- en zaterdagmiddag zijn de deuren open en kan je je inventaris aanvullen zonder dat er een cent aan te pas komt.

 

4: Bambara Groningen

bambara roeierspad

De communistische gedachte is volop levend in de punkscene in Groningen. Zoals in de weggeefwinkel van Bambara aan het Roeierspad in Groningen. Je moet er een hanekammetje (of twee) voor op de koop toenemen. Daarna loop je bij Bambara Groningen naar buiten met kinderboeken, kleren, huishoudelijke artikelen en speelgoed.

 

5: Facebouk

Tot slot is Facebook een letterlijk onuitputtelijke bron van gratis spullen. Ga maar na: een rondje langs de stort kost je een flinke duit aan benzine, en waarom zou je? Is altijd wel iemand blij mee. Tips zijn oproepjes voor Groningers en de Weggeefhoek Groningen. Toch maar goed dat je je account niet hebt opgezegd. 🙂

Lees ook:  Bijna dertig procent van de Groningers zet zich actief in voor de buurt