4 plekken waar de spullen gratis zijn

Geplaatst op:
4 plekken waar de spullen gratis zijn

Rondkomen van stufi of een uitkering? Of gewoon schatrijk en knieperig? Doe dan je voordeel met gratis spullen.

Voor de meeste van ons is het de normaalste zaak ter wereld: spulletjes afrekenen aan de kassa. Of dat nou de Ikea is of de kringloopwinkel: pinpas door de gleuf en klaar ben je.

Maar dat hóeft niet zo te zijn. Want gratis is ook een optie. Zoals op deze vier adressen.

 

1: Marktplaatshelper

IMG_2688

Marktplaatshelper is een bedrijf aan het Hoendiep, bedoeld voor mensen die wel zelf willen marktplaatsen, maar daar geen tijd of mogelijkheid voor hebben. Dus spullen droppen en zij verkopen het voor je. En wat niet wordt verkocht? Die items vind je vaak terug op de stoep met het bordje ‘gratis’.

 

2: De Zeecontainer


De Zeecontainer bestaat nu twee jaar en is een doorslaand succes. Deze ‘voedselbank voor kleding’ wordt druk bezocht en heeft, aldus de vaste bezoekers, best een goed assortiment aan piekfijne kleding.

Lees ook:  Vera gaat voor mondkapjesadvies en vijftig bezoekers in de zaal

 

3: Gea’s Weggeefwinkel

Gea’s Weggeefwinkel. Alleen de naam al klinkt geweldig. Je vindt haar aan de Travertijnstraat 12, in het pand van Backbone050. Info en contactmogelijkheden lees je op Facebook.

 

4: Facebouk

Tot slot is Facebook een letterlijk onuitputtelijke bron van gratis spullen. Ga maar na: een rondje langs de stort kost je een flinke duit aan benzine, en waarom zou je? Is altijd wel iemand blij mee. Tips zijn oproepjes voor Groningers en de Weggeefhoek Groningen. Toch maar goed dat je je account niet hebt opgezegd. 🙂

Lees ook:  Wordt er vanavond een sluiting van de horeca aangekondigd?