5 plekken waar je gratis eten kunt krijgen

Geplaatst op:
5 plekken waar je gratis eten kunt krijgen

Geen geld voor de boodschappen? Voor de één is het ondenkbaar, voor de ander is het (helaas) een herkenbare situatie.

Gelukkig zijn er plekken waar je terecht kunt als blijkt dat je aan het einde van het weekgeld, loon of stufi nog een paar dagen hebt te gaan.

 

1: Free Café in Backbone050 in Vinkhuizen

Kliekjes weggooien? Zonde. En op deze gedachtegang stoelt het Free Café, elke woensdagavond in bij Backbone050 in Vinkhuizen (bij buurtbewoners ook wel bekend als het oude schoolgebouw van De Vinkenborgh). Vanaf 18 uur kun je er terecht voor een gratis diner, gemaakt van eten wat anders maar weggegooid zou worden.

 

2: Gratis Eten bij Edanz

edanz in groningen

Is Vinkhuizen te ver, maar spreekt het idee van het Free Café je wel aan? Dan kun je ook op zondag terecht bij Edanz, aan de van Oldebarneveltlaan (in De Hoogte). Hier worden op zondag na 18 uur kliekjes geserveerd als (h)eerlijke maaltijden, helemaal gratis.

 

3: Vraag het op Facebook

smartphone facebook

Op Facebook zijn inmiddels meerdere groepen waar je terecht kan voor de nodige voedingsmiddelen. Zo heb je de Facebook-groep ‘Ik heb eten over‘ en ‘Eten over?’

4: De sociale koelkasten

In Groningen hebben we een sociale koelkast. Twee zelfs. Wijkbewoners laten er eten achter, wijkbewoners halen er eten op. De koelkasten zijn te vinden in de Korreweg (bij Edanz) en in de Wijert.

5: In de natuur

De website van de eetbare stad is ooit begonnen als manier om alle eetbare gewassen in Stad te inventariseren. Inmiddels is de site ook uitgebreid met een flinke hoeveelheid moestuintjes. Daar waar je de bramen en appels niet zelf van de takken kunt plukken, vind je de contactgegevens van de desbetreffende moestuinbeheerder.

Lees ook:  De vernieuwde Zernike Campus vanuit de lucht