5 bekende Nederlanders die in Groningen hebben gestudeerd

Geplaatst op:
5 bekende Nederlanders die in Groningen hebben gestudeerd

Door de jaren heen hebben tienduizenden in Groningen gestudeerd. Een aantal daarvan schopten het na hun studietijd tot bekende Nederlander.

Lees ook:  Yes.... WinterWelVaart gaat doorrrrrrrr

 

1: Chris Zegers

Tegenwoordig presentator en professioneel reiziger. Maar zijn eerste grote reis bracht hem naar Groningen, waar hij Economie studeerde en lid was van Vindicat. Van zijn studietijd heeft hij in ieder geval genoeg opgestoken, want in 2015 schopte hij het tot de finale van De Slimste Mens.

 

2: Prinses Laurentien

Meerdere leden van het Koninklijk Huis studeerden ooit in Groningen en de bekendste is wellicht wel prinses Laurentien. De schoondochter van Beatrix haalde in 1986 haar propedeuse Geschiedenis en trouwde, vele jaren later, met prins Constantijn.

 

3: Herman Finkers

Grappenmakers Herman Finkers staat al zijn hele leven bekend als rasechte Tukker, maar zijn gevoel voor humor is grotendeels gevormd in het noorden. De man met zonder snor studeerde in de jaren ’70 Psychologie in Groningen en was lid van de Groninger studentenhumorvereniging Op Zwart Zangzaad (opgericht door zijn broer Wilfred).

 

4: Egbert-Jan Weeber

Acteur Egbert-Jan Weeber hoefde niet ver van huis voor zijn theateropleiding bij de Noorderlingen. De acteur groeide namelijk op onder de rook van Groningen, in Haren, waar hij de middelbare school volgde toen hij besloot om acteur te worden. De vier jaar theateropleiding deden hem goed. Hij kwam terecht in de film Oesters van Nam Kee, sloeg Katja Schuurman aan de haak en speelde daarna in tientallen films en series.

 

5: Harrie Jekkers

Het liedje ‘Oh Oh Den Haag’, ken je die nog? Is zo’n beetje het onofficiële volkslied van de Hofstad. De schrijver van het liedje is Harrie Jekkers, en die woonde tijdens zijn studietijd doodleuk door in Groningen. Bracht menig avond door in de sociëteit van Albertus Magnus en hing tussendoor in de collegebanken tijdens zijn studie Engels.

Afbeeldingen: Wikimedia, Creative Commons

Lees ook:  Als je nou een tijd niet in Groningen komt, zou je het Hoofdstation dan nog herkennen?