Vijf alternatieven voor het Bevrijdingsfestival

Geplaatst op:
Vijf alternatieven voor het Bevrijdingsfestival

Ons Bevrijdingsfestival is een topevenement van nationale allure. Maar eerlijk is eerlijk: ook erg groot. Wat als je een kleinschaliger alternatief zoekt? Dan zijn dit de opties.

 

1: Leutje Festival

Het Bevrijdingsfestival, maar dan kleiner: dat is het Leutje Festival in de Korrewegwijk. Ook hier vind je livemuziek in combinatie met eterij, maar dan allemaal vele malen kleiner.

Heel goed te doen dus, zeker als je uit de buurt komt of met kinderen bent.

 

2: Surfen in het zwembad van Kardinge

Ken je die toeter die om het half uur de golven in Kardinge in werking zet? Op 5 mei worden er van 10 tot 13.00 uur tientallen surfplankjes op het golfslagbad gedropt, bedoeld om ongegeneerd de golven mee te trotseren.

Weliswaar bedoeld voor kinderen, maar waarschijnlijk gaan wij er zelf ook wel even op staan.

 

 

3: Poëzie en muziek in de Martinikerk

De Martinikerk is misschien wel de mooiste kerk van de Stad. Wat? Van Nederland. En ook hier wordt de vrijheid herdacht. Om zondag zit je hier om 17 lekker droog en krijg je poëzie en muziek voor de kiezen. Kon minder.

 

4: Muziek in de horeca

Voor een muziekje kun je terecht in het Stadspark. Maar het hóeft niet. In de Kroeg van Klaas kun je terecht voor een Afrikaanse Jamsessie, in De Bres voor een rockbandje en in Se7en voor covers uit de jaren tachtig.

 

5: Fototentoonstelling in de Synagoge

De Synagoge in de Folkingestraat is natuurlijk sowieso een bijzondere locatie om te bezoeken. En al helemaal op Bevrijdingsdag.

Op 5 mei is namelijk de laatste dag van de fototentoonstelling ‘Stories of Us’, met daarbij te zien 10 Groningse gezichten achter de oorlog. Aanrader.