5x Gronings trots op Spotify

Geplaatst op:
5x Gronings trots op Spotify

Vorige maand trakteerden we ons op een Gronings avondje Netflixen. Deze maand? Deze maand gaan we op zoek naar de Groningers in de pretparade die Spotify heet.

Eén ding scheelt: het Spotify-logo is al in groen-wit.

 

1: Kraantje Pappie

Natuurlijk kan hij in dit rijtje niet ontbreken: onze favoriete rapper Crane, oftewel Kraantje Pappie. Maandelijks tikt zijn Spotify-kanaal tegen de twee miljoen listeners aan, waarmee hij genregenoten als Gers Pardoel en Brainpower mijlenver achter zich laat.

Kraantje Pappie op Spitify.

 

2: Noisia

Het dubstep-trio Noisia voert niet alleen de hitlijsten van Soundcloud aan, ook op Spotify doen de Groningers goede zaken: bijna 400.000 luisteraars per maand.. Ga daar maar aanzitten.

Noisia op Spotify.

 

3: Rapalje

rapalje zomerfolk is altijd een geliefd evenement

De Groninger band Rapalje doet goede zaken op Spotify, met tegen de twintigduizend maandelijkse listeners, verdeeld over inmiddels tien albums. Niet slecht, zeker niet voor een groep muzikanten die ooit hun carriere begonneb met een akoestische gitaar in de winkelstraten van Groningen.

Lees ook:  Typisch Gronings kerstdiner- Genieten van deze 5 streekgerechten

Rapalje op Spotify.

 

4: I.O.S.

joost marsman tijdens albertus magnus stadjersweek

De voormalige huisband van Albertus Magnus, die opeens wereldberoemd werd in Nederland. Hun doorbraak-laidje ‘Voltooid Verleden Tijd’ is misschien net wat te oud voor de gemiddelde millennial (ga maar na, het liedje begint met hoe je vroeger mocht roken in de kroeg), maar een kraker als ‘Altijd Wel Iemand’ heeft de tand des tijds goed doorstaan.

 

5: Jan-Henk de Groot

Groot – Groter-De Groot. Niet de bekendste uit dit rijtje, maar man, man, man: wat kan deze Noorderpoort-docent goed zingen. Niet alleen steengoed onder zijn eigen naam, maar ook minstens net zo mooi met de formatie De Troebadoers.

 

Fotocredits:

  • Noisia: By Imtiazwillems – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48141123
  • NilsMlcknbck [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]