5 vragen waar Let’s Gro antwoord op gaat geven

Geplaatst op:
5 vragen waar Let’s Gro antwoord op gaat geven

Let’s Gro zet Groningen vanaf woensdag in het teken van de toekomst. Tijdens activiteiten wordt antwoord gegeven op prangende vragen. Welke? Nou, deze bijvoorbeeld.

 

1: Wat voor een games komen er uit Groningen?

Groningen heeft een bloeiende indie-scene: een verzameling van game-ontwikkelaars die in kleine teams werken aan pareltjes van games.

Onderdeel van die scene is De Game Bakery, een groep ondernemers die elkaar versterken door kennis te delen en samen te werken.

Op 31 oktober ontmoet je ze, vanaf 16 uur in de grote Let’s Gro-tent op de Grote Markt. Ze nemen hun games mee, dus er is ook nog eens wat te spelen.

 

2: Wat doet de Nachtraad?

Groningen beschikt niet alleen over een nachtburgemeester, sinds dit jaar is er een heuse nachtgemeenteraad. Wat zijn de plannen van de Nachtraad? Hoe gaan ze te werk? Wat speelt er allemaal in het nachtleven van Groningen?

Voor een antwoord op deze vragen kun je op 31 oktober om 19.30 uur terecht op het Stadhuis, waar je tijdens een speciale zitting kennismaakt met de Nachtraad, die vertelt waar ze voor staan en antwoord geeft op de meest uiteenlopende vragen.

 

 

3: Waarom is er nog eenzaamheid in dit social media-tijdperk?

Bijna 43 procent van de Groningers zegt zich wel eens eenzaam te voelen. Bijzonder? We leven immers in tijden van Facebook, Insta, Snapchat, Tinder en WhatsApp.

Hoe eenzaamheid dan toch ontstaat, is de vraag waarop Let’s Gro ons antwoord gaat geven. Onder leiding van topvlogger Colin Mooijman gaan experts met elkaar in gesprek, op 31 oktober in de Let’s Gro-tent op de Grote Markt.

 

4: Hoe lang is het fietsen naar Hoogkerk?

Vijftig jaar geleden kwam het voormalige dorp Hoogkerk bij Groningen. En toch is de wijk in het westen van de stad onbekend, afgezien van vanwege de jaarlijkse bietencampagne.

Jammer, want in het voormalige dorp rondom de [Boeiensingel] is het goed toeven. Dus waarom niet even op de fiets springen? Van 30 oktober tot en met twee november staat er een ouderwetse feesttent (want zo goort dat in dorpen, waar onder andere Hollands Verdriet, Rinus en Pé en Wat Aans! een laidje gaan speul’n.

 

5: Hoe gaat Dudok aan het Diep eruitzien?

Nu is hij nog schreeuwend roze, maar niet voor lang. Een handvol ontwerpen voor de Dudok-locatie zijn voorgelegd aan het Groninger publiek en binnenkort wordt de knoop doorgehakt: een week lang kunnen Groningers stemmen over de definitieve inrichting.

Tijdens Let’s Gro worden de drie ontwerpen gepresenteerd (time to be: donderdag 31 oktober, 19.30 bij de forumbioscoop aan het Hereplein, wel even gratis reserveren) en daarna kan er worden gestemd.

Let’s Gro is van woensdag tot en met zaterdag op meerdere plekken in de stad