5 straatmuzikanten die iedere Groninger anno 2019 kent

Geplaatst op:
5 straatmuzikanten die iedere Groninger anno 2019 kent

Groningen is een echte muziekstad, dus zelfs tijdens het winkelen kom je ze tegen: straatmuzikanten. De beste straatartiesten van de afgelopen jaren.

 

1: Moti

Zanger Moti is niet weg te denken uit het straatbeeld. Steevast is hij te vinden op zijn vaste plek bij de Hema of tussen de twee markten en dat al dertig jaar. Met zijn doorleefde stem bezingt hij het leven in tientallen covers en begeleidt zichzelf op Drum en gitaar. Knap hoor.

 

2: Jan-Roelof Bathoorn

Een relatief nieuw gezicht in de binnenstad is Jan-Roelof, die sinds een paar jaren te vinden is in de straten rondom de Grote Markt en de Vismarkt. Zijn kenmerkende knotje en ditto stem zijn eigenlijk niet te missen als je door het centrum loopt.

3: Christiaan Mauer

Met zijn grijze baard is Christiaan Mauer een opvallende verschijning in de binnenstad van Groningen. De Groninger John Denver, dat is hoe hij hier bekend staat. Niet zo gek ook, want met zijn rauwe stem brengt hij evergreens als Country Roads net zo mooi – of zelfs nog mooier – dan het origineel.

 

4: André de Febo-zanger

Zijn naam kent niet iedereen, maar zijn verhaal wel. Muzikant André staat elke stapavond tussen het Grand Theatre en de Hoek (de vroegere Febo) . Leverde hem de naam Febo-zanger op. Geknield en met een stuk karton onder zijn knieën blaast hij met zijn mondharmonica de mooiste melodieën de lucht in. Geen stapper die het beeld niet herkent.

 

5: De pianisten van Huis de Beurs

Huis de Beurs is het café aan het eind van de Folkinge, waar ze op droge dagen vrolijk de piano naar buiten rollen. En gelijk hebben ze, want op deze manier horen we de meest geweldige pianisten voorbij komen.