5 browsergames voor op vrijdagmiddag (met een Gronings tintje)

Geplaatst op:
5 browsergames voor op vrijdagmiddag (met een Gronings tintje)

Vrijdagmiddag. Nog een paar uur tot het weekend, dus laptoppen it is. Vijf spellen om te spelen op je browser, mét een Gronings tintje.

 

1: Aanvallers in de Ebbingestraat!

Geniaal. MapsTD is een tower defense game op Google Maps. Kies Groningen als je locatie en zie hoe vijandige units vanaf de Bedummerweg zich een weg proberen te banen richting de Grote Markt. Niet de bedoeling natuurlijk, dus is het aan jou om de Ebbingestraat vol te gooien met verdedigingstorens die de indringers buiten de deur moeten helpen. Kijk, dan is je vrijdagmiddag toch nog nuttig.

 

2: Tanks slopen in het Stadspark

Nog een oorlogsgame, dit keer met Google Earth als basis. Als locatie voor het spel Geoguns kies je een favoriete locatie in Groningen (wij vonden zelf het stadspark wel een mooie plek). Je ontvangt een bataljon aan tanks en krijgt te maken met de ene na de andere wave vijandelijke tanks om vakkundig aan gort te knallen. Simpel, briljant.

3: Met de bus door de Kijk in ’t Jat

Altijd al eens buschauffeur in Stad willen spelen? Dan is dit je kans. In deze drivingsimulator kies je je voertuig, selecteer je een stad en gebruik je je pijltjestoetsen om door de binnenstad de knallen. Enige nadeel is dat het spel niet het verschil ziet tussen een straat en een gebouw, dus reden we binnen de kortste keren dwars door de winkels in de Kijk in ’t Jat. Typisch zo’n spel wat je één keer speelt (en daarna nooit meer), maar dan ben je toch even een kwartiertje verder.

 

4: Martinitoren van Lego

Techisch gezien geen spel, maar toch leuk: Google Build is een Lego-simulator op Google Maps voor de Chrome-browser. Bijbouwen is helaas niet meer mogelijk, maar check even de creaties die de mensen voor je maakten. Een Martinitoren van Lego, om maar iets te noemen.

 

5: Bonustip: Wiki-bashing! (want de Google Maps-games waren op)

Een game populair op kantoren en andere plekken waar mensen lange tijd achter de computer zitten. Het gaat ongeveer zo: één persoon begint op de Wikipedia-pagina van een straat in Groningen, de andere persoon bedenkt iets wat daar he-le-maal niks mee te maken heeft… bijvoorbeeld een Bollywood-actrice. De uitdaging is om links te volgen en met zo weinig mogelijk muisklikken op de pagina van de ander uit te komen. Klinkt dwaas? Probeer het eens!