5 plekken voor een romantische herfstwandeling

Geplaatst op:
5 plekken voor een romantische herfstwandeling

Tinder-date gepland? Wandeling maken met je partner? Vijf plekken waar je romantisch de benen kunt strekken.

 

1: Waar de stad ophoudt: Beijum

Neem lijn vier naar Beijum en stap daar uit waar zo’n beetje de stad ophoudt: winkelcentrum oost. Vanaf daar ben je in vier in een natuurgebied met urenlange slenterpaden door woeste bossen en langs uitgestrekte velden.

2: Kardinge

De weide vlakten van Kardinge zijn uitermate geschikt om urenlang te wandelen. Zeker in de herfst. Goed, als je bovenop de Kardingebult staat dan vang je wel wat wind, maar de barre klimtocht eindigt met een romantisch uitzicht.  Wuthering Heights, maar dan op z’n Gronings.

 

3: In de binnenstad (met een gratis app)

Vroeger deed je een stadswandeling altijd met een gids. En dat is een hele mooie manier om de stad te ontdekken, maar is al lang niet meer de enige manier. Toptip:  ontdek Groningen met je smartphone.

 

4: Bij de ps-ps Hoornseplas

Een rondje om de Hoornseplas betekent dat je al snel een half uur verder bent, én dat je het mooiste waterlandschap van Groningen aan je voorbij ziet trekken. Bijkomend voordeel: deze tijd van het jaar heeft iedereen op het naakstrand z’n kleren aan. (althans, dat hopen wij dan).

Lees ook:  De machtige familie van de Gelkingestraat

 

5: Stadspark

wandelroute stadspark

Urenlang wandelen zonder dat je iemand tegenkomt? Het kan in het Stadspark. De kringelpaadjes nodigen uit tot verdwalen, maar als het goed is vind je altijd wel de weg weer terug.