5 Noorderzon-tips voor studenten

Geplaatst op:
5 Noorderzon-tips voor studenten

Klaar met de KEI-week? Tijd voor het volgende feestje: Noorderzon.

Want terwijl ze in Kardinge bezig zijn om de laatst achtergebleven biertaps, bikinitopjes en andere souvenirs van het eindfeest op te ruimen, is Noorderzon in volle gang.

Noorderzon is typisch zo’n feestje waar Stadjers met hele groepen op afkomen om te socializen nadat ze terugkomen van vakantie. Maar ook een prima excuus om nú WhatsApp te pakken en je KEI-groepje mee te sleuren naar het Noorderplantsoen.

Vijf dingen die je als student wil doen op Noorderzon.

1: Honderd meter grashangen

Noorderzon is de ultieme chillplek als de zon schijnt. Kleedje mee, zorgen voor een beetje eten en drinken en klaar ben je. Vanuit elke ooghoek iets te zien en om de paar meter iets te doen: het is de ultieme locatie voor het kampioenschap honderd meter grashangen.

 

2: Eten en drinken

Laten we eerlijk zijn: de innerlijke mens is ook wat. Heb je na de KEI-week budget over, dan staan er tientallen eet- en drinktentjes voor je klaar. En zit je krap bij kas? Niemand op Noorderzon die moeilijk doet als je zelf wat te drinken meeneneemt. Draagt weliswaar niet bij aan de baromzet van dit toffe festival, maar als je over een paar jaar je bul op zak hebt dan maak je dat waarschijnlijk wel ruimschoots goed.

 

3: Holy Fuck live aan de gang zien gaan

holy fuck speelt op noorderzon in groningen

De band Holy Fuck speelt woensdag op Het Dok, het podium wat ze hebben opgebouwd bovenop op de vijver. Wie die band is? Wij hebben eerlijk waar geen idee. Nooit van gehoord. Maar who cares: met zo’n naam kan het niet anders dan cool zijn. Wij gaan stagediven.

 

4: Documentaires kijken over Groninger popmuziek

Roeland Dijksterhuis van Rockumentary Grunnen

Roeland Dijksterhuis (foto) en Carla Wolbers werkten aan tien documentaires over de rijke Groninger pophistorie. Korte maar boeiende documentaires over lokale rockbands, de hiphopscene in de provincie en de Kelderbar van Vera. En de documentaires draaien allemaal op Noorderzon. Loop dus op 26 augustus naar de Horatio-tent om ze allemaal te bekijken en je bent in één keer op de hoogte van wat er sinds de jaren tachtig allemaal in Stad is gebeurt op het gebied van de popmuziek.

 

5: Bert Feringa’s werk leren kennen

Professor Bert Feringa zet als geen ander de Rijksuniversiteit Groningen internationaal op de kaart: zijn onderzoek naar nanomotoren leverde hem een dikke, vette nobelprijs op. Hoe hij dit onderzoek deed, en wat we er aan hebben, dat horen we tijdens Noorderzon. Twee collega’s van Feringa, Erik Pinxterhuis en Paco Visser, leggen in kindertaal uit wat Feringa heeft bereikt.