5 Groninger artiesten op het Bevrijdingsfestival

Geplaatst op:
5 Groninger artiesten op het Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival belooft weer een highlight van het jaar te worden. Want of het nou goed weer wordt of niet: morgen lopen hier dik 150.000 mensen de vrijheid te vieren.

Maar hoe maak je een keuze tussen de kust en keur aan optredende artiesten? Simpel: door slim te kiezen. Bijvoorbeeld door een tour te maken langs de betere Grunneger artiesten.

Vijf verplichte kijk- en luistertips van de redactie.

 

1: Small Town Bandits

Small Town Bandits is typisch zo’n band die overal optreedt en elke keer imponeert. En daarom verbaast het ons ook niet de band te zien op het Bevrijdingsfestival. Gewoon goede muziek. Net na het 5-voor-5-moment, op het Local Heroes-podium.

 

 

2: Lucas en Gea

We geven het toe: wij houden van dit duo. Tikkeltje belegen? Ja, dat wel. Maar je kunt ze duizend keer live zien en je toch niet vervelen. Om 18.30 op Podium Noord.

 

3: Hail Gewoon

Het Groningse collectief Hail Gewoon stond al vaker op 5 mei. Dat is ze kennelijk erg goed bevallen, want ook dit jaar zijn ze weer van de partij. Op 20.30 uur slingeren ze hun Groningstalige krakers over de planken van Podium Noord.

 

4: The Vices

The Vices ontpoppen zich langzaamaan als publiekslieveling in Groningen. Tijdens Eurosonic stal de band al de show en de kans is groot dat ze dat ook op 5 mei gaan doen. Vanaf 21.00 uur op het Local Heroes-podium.

 

5: Kraantje Pappie

De laatste keer dat we hem zagen, tijdens de opening van de vorige KEI-week, zette hij de Grote Markt op zijn kop. En reken maar dat Kraantje Pappie op 5 mei hetzelfde gaat doen. De hekkensluiter treedt om kwart voor elf aan qlen wij voorspellen een optreden waar nog lang over kan worden nagepraat.

Credit foto bovenaan: Nick Heldermancreative commons.