Zwembad Kardinge doet de Reitdiephaven na

Geplaatst op:
Zwembad Kardinge doet de Reitdiephaven na

Zwembad Kardinge krijgt een visuele boost: deze zomer wordt de aankleding goed onder handen genomen. En na die extreme make-over lijkt Kardinge verrekte veel op de Reitdiephaven.

Meest bijzondere detail zijn nog wel de speelhuizen rondom het bad: hout, spits en kleurrijk. Bijna alsof ze de Reitdiephaven hebben nagebouwd in een zwembad. Zeilboot en een verdwaalde Seabird incluis. Check de overeenkomsten.

De artist impression:

Reitdiephaven:

Aankleding zwembad kardinge spectaculairder

In het subtropische zwembad Kardinge is het goed toeven. Toch klinkt er wel eens gemor, want ondanks dat het water lekker warm is, kan de aankleding wel wat spectaculairder.

En dat gaat nu ook gebeuren. Het recreatie- en instructiebad worden ingericht als een tropisch gebied met meer speeltoestellen in het water. Het Center Parks-idee in de stad, maar dan zonder de ouderwetse bungalows.

 

Nieuwe glijbaan was toch niet nodig

Eigenlijk was het de bedoeling om dit jaar de oude glijbaan van het zwembad te vervangen, maar dat bleek eigenlijk helemaal niet nodig. Gaat nog jaren mee. Lekker laten staan dus, want een goed ding vervangen is ook maar geld weggooien.

Uit klantenonderzoek blijkt dat zwembadbezoekers de huidige glijbaan nog prima vinden“, vertelt Sport050, de afdeling van de gemeente die over het zwembad gaat. Bezoekers wilden liever andere aanpassingen. “Aanpassingen die de sfeer in het zwembad verhogen.”

 

Het plan moet nog door de gemeenteraad worden gezwommen, maar als het goed is zijn de werkzaamheden nog voor de zomervakantie rond.