Drie hittegolven zorgen voor drukste Papiermolen in tien jaar

Geplaatst op:
Drie hittegolven zorgen voor drukste Papiermolen in tien jaar

Drie hittegolven in één zomer leveren de Papiermolen een recordjaar op: in tien jaar was het er nog nooit zo druk.

Want de zomer van 2019 gaat de boeken in als heet. Heel heet. Drie hittegolven, waarbij het kwik tot aan de veertig graden steeg. De terrassen waren vol, de zwembroeken vlogen als warme broodjes over de toonbank en dik doun in de toene was natuurlijk volkssport nummer één.

Voor de één was de hitte natuurlijk een beetje teveel van het goede, voor de andere was het bijzonder welkom. En natuurlijk behoort openluchtzwembad de Papiermolen tot die laatste categorie.

 

Hittegolf goed voor duizenden bezoekers per dag

Het openluchtzwembad draaide deze zomer namelijk meerdere topdagen.

Ga maar na: tijden de hittegolf in juli verwelkomde het zwembad tussen de 3000 en 4600 bezoekers per dag. Een ontzagwekkend aantal bezoekers.

De kers op de taart was het afgelopen weekend. Wederom prachtig weer, het ideale weer wat je voor de ‘winterstop’ zou willen hebben. En juist dat weer trok de honderdduizendste bezoeker van het jaar over de spreekwoordelijke streep.

Uiteraard werd de honderdduizendste bezoeker festelijk onthaald met een bos bloemen en een gratis Zomerabonnement.

 

Herfst

Leuk detail: voor het (onlangs heropende) zwembad kan 2019 niet meer stuk, want het bezoekersaantal was in tien jaar nog nooit zo hoog.

Inmiddels heeft het herfstweer zijn intrede gedaan. Goed getimed, want voor de Papiermolen zit het seizoen erop. Op 8 september volgt het toegift in de vorm van Baas-Hond-Zwemmen, en dan is het een kwestie van op naar volgend jaar. Of door naar Kardinge.

zwembad papiermolen groningen