Vakantie, dus we installeerden Pokémon Go weer op de telefoon

Geplaatst op:
Vakantie, dus we installeerden Pokémon Go weer op de telefoon

Pokémon Go, een jaar later.

Weet je nog, die prachtig julimaand van 2016? Alle dagen waren warm en droog. En tóen was het daar, het fenomeen wat de wereld wekenlang bezighield: Pokémon Go. Opeens zat niemand meer voor de buis of op het terras, maar liep iedereen met een smartphone te zoeken naar die koddige beestjes.

En we speelden óveral. In het Noorderplantsoen, in de Westerhaven en bij Martinitoren. Kardinge en Zernike, Lewenborg en Beijum. Eindeloze zomeravonden waarop wildvreemden op Facebook afspraken om even bij de Zara een lure te gaan leggen. Een tijd waarin vriendschappen en verkeringen ontstonden. Soms voor het leven, soms voor heel even.

Inmiddels zijn we een jaar verder. De zomervakantie is begonnen, het weer is (af en toe) best aardig en opeens komt de trainer in ons weer bovendrijven. Want we stellen onszelf de vraag: hoe is het eigenlijk met Pokémon, een jaar later?

Account doet het nog!

Tijd om op zoek te gaan naar het antwoord. We gaan naar de Play Store, knallen de app opnieuw op de telefoon en wachten geduldig af. Want zou onze account nog werken?

Hoopvol openen we de app. Hey, het openingsscherm is vernieuwd. Maar tegelijk voelt het vertrouwd. Héél vertrouwd. Alsof de afgelopen twaalf maanden in een oogwenk voorbij zijn gegaan en alsof we weer gewoon verder kunnen gaan waar we zijn gebleven.

En doorgaan waar we zijn gebleven, dat kúnnen we. Onze account is nog steeds actief en alle voortgang van vorig jaar is gewoon bewaard gebleven. Een paar 5km-eggs zijn lekker aan het hatchen, we staan nog steeds op het punt om te levelen en de rugtas is gevuld met goodies die we vanmiddag even fijn gaan lopen spammen.

Tijd om op pad te gaan.

 

Westerhaven, Pokémon-central

De Westerhaven was vorig jaar letterlijk Pokémon-central en daarom een perfecte plek om te kijken hoe het spel dit jaar speelt. Als het spannende muziekje ons vertelt dat het tijd is om te gaan jagen, voelen we ons ineens een jaar jonger. Op de smartphone zien we de Westerhaven kleurrijk uitgetekend en kiezen een pokéstop als eerste bestemming.

Binnen de eerste stappen vinden we onze eerste Pokémon. Nou ja, een Pidgey dan. Maar who cares? Een jaar niet gespeeld, dus we tikken hem aan. Met een soepele beweging gooien we de rood-witte bal op zijn hoofd. Gotcha! Die duimbeweging verleer je nooit.

Bij de Primark is het weer raak. Een Spinarak. Na afloop alle stardust van vorig jaar erop en levellen dat ding.

Nieuwe monsters

Een nieuwe Pokémon bij de Eendrachtsbrug kost ons meer moeite. De eerste bal vangt hem gelijk, maar het monster breekt los en vliegt hevig van links naar rechts. Gelukkig vinden we in onze rugtas nog twintig great balls; en gecombineerd met wat berries is het genoeg om ook deze voor de bijl te laten gaan.

Het leuke van een jaar niet spelen is dat Niantic intussen allemaal nieuwe monsters in Groningen heeft losgelaten. En dat merk je. We scoren bakken met exp en schrijven het ene na de andere beestje bij op onze Pokédex. Ineens voelt het weer alsof we het spel voor het eerst spelen.

pokemon go in groningen

Naar de gym

Met een paar nieuwe Pokémons voelen we ons onoverwinnelijk. Onterecht, wat blijkt als we weer teruglopen. De gym van het stripmuseum wordt bewaakt door een level 1991cp Dragonite van team yellow. Vol goede moed stellen we ons arsenaal aan monstertjes samen, maar onze 760cp Pidgeot gaat roemloos ten onder in een bij voorbaat verloren gevecht. Dat krijg je dus als je een kleine groep fanatiekelingen hebt die wél het hele jaar hebben doorgespeeld.

Intussen gluren we stiekem naar elke voorbijganger met een smartphone. Want intussen vragen we ons af: zijn wij nou de enige in de hele Westerhaven die Pokémon speelt of zou er nog iemand bezig zijn? We zien niets. Mensen kijken op hun smartphone, maar lopen door terwijl ze dat doen. Zelfs na een half uur zoeken, komen we geen andere trainers tegen.

Na een uur merken we wat we al lang weer waren vergeten, namelijk de snelheid waarmee je batterij leegloopt. Met 3% van de stroom over besluiten we te stoppen. Tenminste, voor vandaag. Want met al die nieuwe monsters is het opeens weer gaaf om Pokémon te spelen.

Dussuh… Morgen wordt het prachtig weer. Wie doet er mee met een raid in het Noorderplantsoen?