Niemand weet hoeveel kleingeld er onder de stadstribune ligt

Geplaatst op:
Niemand weet hoeveel kleingeld er onder de stadstribune ligt

Vandaag begint de afbraak van de stadstribune. Hoeveel kleingeld en andere kleine voorwerpen er door de jaren heen tussen de spijlen zijn verdwenen, weet nog niemand.

De stadstribune. Houten gebouw in hartje centrum, met uitzicht op de Grote Markt. Een plek om even neer te strijken tussen het winkelen door. Een plek om een patatje te eten, een blikje fris open te trekken of gewoon om even te koekeloeren naar het rondtrekkende publiek. Een plek om anderen te ontmoeten, of juist om even in jezelf gekeerd te raken.

Groningen in optima forma.

Maar dat behoort tot het verleden, want het houten trappenhuis verdwijnt. Overbodig gemaakt door de komst van het Forum. Vanaf vandaag wordt het afgebroken en keert het vrije uitzicht over oostwand weer terug.

Wat treffen we aan?

Maar wat zouden de afbrekers aantreffen als de stellage straks afgebroken is?

De VVV-trap heeft er natuurlijk acht jaar gestaan. En in die tijd hebben we ook gemerkt dat de planken redelijk wat spijlen hebben bevat. Hoeveel kleingeld, pinpassen en huissleutels zijn er door de jaren heen per ongeluk tussendoor geglipt?

De gemeente kan het nog niet voorspellen.

Er is in de loop van de tijd regelmatig onderhoud gepleegd aan het gebouw en daardoor is ook rommel opgeruimd dat onder de tribune ligt“vertelt Kirsten Noyons namens de gemeentewoordvoering. “Toch zullen er bij het verwijderen van het gebouw en de tribune waarschijnlijk nog wel wat verrassingen liggen.”

Lees ook:  Het verhaal van Sjonnie op de stadstribune