Het is op de Grote Markt al dagenlang warmer dan op Griekenland

Geplaatst op:
Het is op de Grote Markt al dagenlang warmer dan op Griekenland

Oktober of niet: de zomer gaat gewoon door. De temperaturen in Groningen verslaan die van menig mediterraans vakantieoord.

Op de Grote Markt is het al dagenlang één grote kortebroekenparade. Wat helemaal niet vreemd zou zijn, ware het niet dat we inmiddels in oktober leven.

Maar herfstweer is nog in geen velden of wegen te bekennen. De kleding is kort en de terrasjes zijn vol.

Waar we vorig jaar rond deze tijd alleen nog maar een paar verstokte rokers onder een warmtestraler zagen, barst het nu van de Stadjers en de studenten… Stuk voor stuk genietend van het goede weer. Zonnebril op, koppie in de zon en genieten maar.

 

Grunn’n versus Griekenland

En zo komen we tot een wel hele bizarre conclusie: dat je nu net zo goed in Groningen kunt gaan zitten als in Griekenland. Want het is hier inmiddels al een paar dagen één of twee graden warmer dan in Athene.

We hebben sinds vrijdag namelijk elke dag even gecheckt. Elke dag kwam volgens weather.com in Groningen het kwik hoger dan in Groningen. Vandaag voorspellen ze wederom temperaturen tot 24 graden, waar ze het in Athene met ‘slechts’ 23 graden moeten doen.

Weersverwachting voor vandaag in Athene:

Weersverwachting voor vandaag in Groningen:

Bron: Weather.com, via Google.

Voor de ultieme nazomer hoeven we dus helemaal niet richting Airport Eelde of Schiphol: thuis hebben we alles wat we nodig hebben.