‘Het gras van het Noorderplantsoen’ in de Top 2000… laten we het doen!

Geplaatst op:
‘Het gras van het Noorderplantsoen’ in de Top 2000… laten we het doen!

Als nou alle Stadjers en studenten dit samen oppakken, knalt ons volkslied straks snoeihard de Top 2000 in.

Vandaag openen de digitale stembussen en kiest Nederland de 2000 liedjes die gezamenlijk de Top 2000 vormen. Tweeduizend liedjes die worden uitgezonden in een  luisterarathon tussen kerst en oud en nieuw.

Vorig jaar trokken we al de conclusie dat de Groningers daar wat ondervertegenwoordigd zijn. Dat kan natuurlijk veel beter En móet ook beter. Want als Brabant en zelfs Zeeland met tientallen noteringen worden vermeld in zo’n lange liedjeslijst, dan mag Groningen – met zijn rijke muziekhistorie – natuurlijk niet achterblijven.

We stemmen op Ralf Poelman, natuurlijk

En daarom roepen we jullie, stadsgenoten, op om mee te doen. Want als we samen gaan stemmen op een oer-Gronings nummer, kunnen we in de donkere dagen rondom kerst kijken hoe die de hitlijst inbanjert.

En welk liedje dat moet zijn? Dat is logisch: ‘Het Gras Van Het Noorderplantsoen’ van Ralf Poelman natuurlijk. Hét volkslied van de stad Groningen, hét lied over de verbintenis tussen Stadjers en studenten op dit hele fijne stukje aarde.

Wereldberoemd in Groningen, want eerlijk waar: tijdens de introductieweken wordt dit lied er bij elke eerstejaars in-ge-stampt. En aangezien duizenden van die studenten inmiddels genieten van het volwassen leven in de Randstad (of ergens anders), kunnen we met zekerheid zeggen dat deze lokale evergreen inmiddels gewoon landelijk bekend is.

 

Zo gaat het stemmen

Stemmen kan vandaag via stem.nporadio2.nl/top2000-2020. Als je zoekt op een niet eerder toegevoegd liedje, krijg je de optie om een vrije keuze in te voeren, waarbij je zelf Ralf Poelman’s classic kunt invullen.

Succes!