Groningen overweegt legaal gekweekte wiet

Geplaatst op:
Groningen overweegt legaal gekweekte wiet

Tien steden mogen experimenteren met legale hennep. 

Moet Groningen experimenteren met legale hennep? Die vraag staat vanavond centraal tijdens een hoorzitting op het Stadhuis, waarvoor onder meer coffeeshophouders uit Stad zijn uitgenodigd.

 

Wietexperiment in tien steden

Momenteel vallen coffeeshops nog onder het gedoogbeleid. De verkoop wordt onder bepaalde voorwaarden gedoogd, maar de productie en aanlevering van hennep is verboden.

De regering wil nu in tien steden experimenteren met legaal geproduceerde hennep, gemaakt door producenten die worden aangewezen door de overheid.

Het doel? Bekijken wat de gevolgen zijn voor de kwaliteit van de hennep en wat de effecten zijn op de openbare orde en volksgezondheid.

 

Groningen denkt na

En het lijkt erop dat de regering het idee kan doorzetten. De Tweede Kamer is al overstag en het is nu aan de Eerste Kamer om het laatste woord te hebben.

Intussen denkt het traditioneel progressieve Groningen alvast na over de invulling van het experiment van de regering.

Waarnemend burgemeester Peter den Oudste heeft al voorgenomen om Groningen voor dit experiment aan te melden, maar wil eerst weten hoe de gemeenteraad daarover denkt. En daarom nodigt de gemeenteraad vandaag belanghebbenden – waaronder coffeeshophouders uit Stad – uit om te vertellen hoe zij over het experiment denken.

Meekijken? De livestream is vanaf 19 uur te volgen op de website van de gemeente.

Knopen worden overigens vanavond niet doorgehakt, maar de input van de coffieshophouders wordt binnenkort verder besproken in de raadscommissie.